Erdei gyümölcsös gofri friss bogyós gyümölcsökkel és mézzel

Erdei Gyümölcsös Gofri

Az erdei gyümölcsös gofri az egyik legnépszerűbb és legízletesebb változata a klasszikus gofrinak. Az áfonya, málna, szeder és ribizli tökéletes kombinációt alkot, amely nemcsak finom, hanem vitaminokban is gazdag. A bogyós gyümölcsök természetes savassága kellemes egyensúlyt teremt az édes gofri tésztával, és egy kis mézzel vagy porcukorral tálalva igazán fenséges élményt nyújt. Ha szereted az erdei gyümölcsök frissességét és zamatát, ezt a gofrit mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
390 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
50 g Kristálycukor
10 g Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
5 ml Vanília kivonat
150 g Friss vagy fagyasztott erdei gyümölcsök

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az erdei gyümölcsöket mosd meg és csepegtesd le. Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, olvaszd ki és csepegtesd le alaposan.

    A fagyasztott gyümölcsöt alaposan csepegtesd le, hogy ne áztassa el a gofri tésztáját.

    2

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a csipet sót.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofri szép magas lesz.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppenhogy elkeverednek a nedvesekkel. A túlkeverés kemény gofrihoz vezethet.

    5

    Óvatosan forgasd bele az erdei gyümölcsöket, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.

    Az erdei gyümölcsöket óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne törjenek össze és ne színezzék el a tésztát.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, hogy a gofri szép ropogós legyen. Ha nem elég forró, a tészta leragadhat.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor szép aranybarna és ropogós.

    8

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A gofrit rácsra helyezve hagyd hűlni, hogy a gőz elpárologjon, és a gofri kívül ropogós maradjon.

    9

    Tálald frissen extra erdei gyümölcsökkel, mézzel vagy egy kevés tejszínhabbal.

    A tálaláshoz használj friss, szezonális erdei gyümölcsöket. A tejszínhabot ízesítheted egy kis citromhéjjal.