Az erdei gyümölcsöket mosd meg és csepegtesd le. Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, olvaszd ki és csepegtesd le alaposan.
A fagyasztott gyümölcsöt alaposan csepegtesd le, hogy ne áztassa el a gofri tésztáját.
Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a csipet sót.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofri szép magas lesz.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppenhogy elkeverednek a nedvesekkel. A túlkeverés kemény gofrihoz vezethet.
Óvatosan forgasd bele az erdei gyümölcsöket, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.
Az erdei gyümölcsöket óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne törjenek össze és ne színezzék el a tésztát.
Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, hogy a gofri szép ropogós legyen. Ha nem elég forró, a tészta leragadhat.
Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.
A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor szép aranybarna és ropogós.
Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.
A gofrit rácsra helyezve hagyd hűlni, hogy a gőz elpárologjon, és a gofri kívül ropogós maradjon.
Tálald frissen extra erdei gyümölcsökkel, mézzel vagy egy kevés tejszínhabbal.
A tálaláshoz használj friss, szezonális erdei gyümölcsöket. A tejszínhabot ízesítheted egy kis citromhéjjal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.