Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és könnyebben ki tudod venni a formából.
Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót.
A száraz hozzávalókat keverd össze alaposan, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Olvaszd meg a vajat, majd hagyd hűlni. Verd habosra a tojásokat a cukorral, amíg világos és habos nem lesz.
A vajat ne forrón add a tésztához, mert megfőzheti a tojásokat. A tojásokat addig verd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és a keverék világos és habos nem lesz.
Add hozzá a vanília kivonatot, a tejet és az olvasztott vajat, majd lassan forgasd bele a száraz hozzávalókat, hogy sima tésztát kapj.
A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá, és óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze a hab. Ne keverd túl a tésztát.
Óvatosan keverd bele a vegyes erdei gyümölcsök felét, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.
A gyümölcsöket óvatosan keverd bele, hogy ne törjenek össze, és ne színezzék el a tésztát.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és szórd rá a maradék gyümölcsöket a tetejére.
A gyümölcsök egy részét lisztbe forgathatod, hogy ne süllyedjenek le a torta aljára.
Süsd 35-40 percig, vagy amíg a közepébe szúrt tű tisztán ki nem jön. Hagyd a tortát a formában hűlni 10 percig, majd helyezd rácsra.
Végezz tűpróbát, hogy ellenőrizd, átsült-e a torta. Ha a tűre ragad a tészta, süsd még néhány percig. A tortát hagyd a formában hűlni, mielőtt kivennéd, hogy ne törjön össze.
Tálalás előtt porcukorral szórd meg, és díszítsd friss gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal.
A gyümölcsöket közvetlenül tálalás előtt tedd a tortára, hogy ne áztassák el a tésztát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.