Krémes Erős Pista fagylalt tálalva

Erős Pista fagylalt

Az Erős Pista fagylalt egy merész és különleges desszert, amely ötvözi a magyar konyha egyik ikonikus ízvilágát a krémes, lágy fagylalttal. A csípős paprika és az édes méz egyensúlya meglepően harmonikus kombinációt alkot, amelyet azoknak ajánlunk, akik szeretik az extrém ízeket. Ha valami igazán egyedit szeretnél kipróbálni, ezt a fagylaltot nem szabad kihagynod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
730 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tej
250 ml Tejszín
100 g Cukor
4 db Tojássárgája
1 tk. Vaníliakivonat
2 tk. Erős Pista (csípős paprika krém)
50 ml Méz
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosba öntsd a tejet és a tejszínt, majd add hozzá a vaníliakivonatot és egy csipet sót. Közepes lángon melegítsd fel, amíg gőzölögni nem kezd, de ne forrald fel!

    A só kiemeli a többi ízt, ezért ne hagyd ki. A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliarudat is, ebben az esetben a kikapart magokat add a tejhez.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a cukrot és a tojássárgáját habverővel, amíg világosabb színű és krémes állagú lesz.

    Akkor jó, ha a keverék szinte fehér, és a cukor teljesen feloldódott. Ez biztosítja, hogy a fagylalt sima és krémes legyen.

    3

    A meleg tejes keverékből egy merőkanálnyit adj hozzá a tojásos keverékhez folyamatos keverés mellett, hogy hőkiegyenlítést végezz.

    Ez a lépés megakadályozza, hogy a tojássárgája hirtelen magas hőmérsékletnek legyen kitéve, és összeugorjon.

    4

    A hőkiegyenlített tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba a többi tejhez, majd alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett főzd addig, amíg a krém besűrűsödik (kb. 5-7 perc). Ne hagyd forrni!

    A krém akkor jó, ha bevonja a kanál hátulját, és ha az ujjaddal egy vonalat húzol rajta, az nem folyik össze azonnal. Vigyázz, ne forrald, mert akkor a tojás kicsapódik!

    5

    Vedd le a tűzről, majd keverd bele az Erős Pista paprikakrémet és a mézet, hogy az ízek teljesen összeolvadjanak.

    Az Erős Pista mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nem szereted a mézet, helyettesítheted más édesítőszerrel, például agavé sziruppal.

    6

    Hagyd teljesen kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megfelelően lehűljön.

    A hűtés segít az ízeknek összeérni, és a fagylaltnak a megfelelő állagot elérni.

    7

    Ha van fagylaltgéped, öntsd bele a keveréket, és a gyártói utasítás szerint készítsd el a fagylaltot. Ha nincs, tedd a keveréket egy mély tálba a fagyasztóba, és félóránként keverd át egy villával.

    A fagylaltgép használata egyenletesebb állagot eredményez. Ha kézzel készíted, a gyakori keverés segít megelőzni a jégkristályok képződését.

    8

    A fagylaltot tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten pihenni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Tálaláskor megszórhatod egy kevés extra csípős paprikával vagy chilipehellyel.

    A csípős paprika helyett használhatsz egy csepp chiliolajat is a tálaláskor.