A halszeleteket enyhén sózd be, majd forgasd meg lisztben. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd aranybarnára mindkét oldalukat. Tedd félre a megsült halszeleteket.
A halat sütés előtt alaposan töröld szárazra, hogy a liszt jobban rátapadjon, és ropogósabb legyen. Ne süsd túl a halat, mert kiszárad.
Hámozd meg a sárgarépát, és vágd vékony karikákra. A vöröshagymát szeleteld félhold alakúra, a fokhagymát aprítsd fel.
A zöldségeket vágd egyenletes méretűre, hogy egyenletesen puhuljanak meg.
A serpenyőben maradt olajon pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát. Add hozzá a sárgarépát, a babérlevelet, és a feketebors szemeket.
Ha az olaj nagyon elfogyott, tegyél még egy keveset a serpenyőbe. A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg.
Szórd meg a zöldségeket őrölt paprikával, majd öntsd fel fehérborecettel, vízzel, és sózd meg. Főzd 10 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.
A fehérborecet mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha savanyúbban szereted, tegyél bele többet. A paprika lehet édes vagy csípős, ízlés szerint.
Helyezd vissza a sült halat a serpenyőbe, és öntsd rá az ecetes-zöldséges keveréket. Hagyd, hogy a hal átvegye az ízeket, majd hűtsd le szobahőmérsékletre.
Óvatosan helyezd a halat a serpenyőbe, hogy ne törjön össze.
Tálalás előtt hűtsd a hűtőben legalább 4 órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek. Friss kenyérrel vagy párolt rizzsel kínáld.
Az escabeche hűtőben akár 3-4 napig is eltartható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.