Esqueixada fekete olívabogyóval, tőkehallal, paradicsommal és friss petrezselyemmel tálalva

Esqueixada fekete olívabogyóval

Az esqueixada egy hagyományos mediterrán étel, amely a tőkehalat, paradicsomot, olívabogyót és friss fűszernövényeket kombinálja. Az étel eredetileg Katalóniából származik, és a tengerparti közösségekben vált népszerűvé. Az egyszerű, de ízletes saláta frissítő és könnyed étkezés, amely jól illik a nyári hónapokhoz. A fekete olívabogyó gazdag ízt ad a salátának, miközben a friss petrezselyem és a fűszerek segítenek kiemelni az étel ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sózott tőkehal
2 db Paradicsom
1 db Piros paprika
100 g Fekete olívabogyó
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Balsamikus ecet
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sózott tőkehalat alaposan öblítsd le, hogy a só egy része lekerüljön róla, majd tedd be egy tálba, és pihentesd egy kicsit, hogy a felesleges só kioldódjon.

    A tőkehalat érdemes előző este is áztatni, hogy a sójobban kioldódjon.

    2

    A paradicsomot és a paprikát vágd apró kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát is vágd finomra.

    A paprikát és paradicsomot nagyobb kockákra is vághatod, ha szeretnéd, hogy a saláta rusztikusabb legyen.

    3

    A fekete olívabogyót magjától megszabadítva vágd félbe, és add hozzá a többi hozzávalóhoz.

    Az olívabogyót friss, ízes változattal használjuk, hogy egy gazdagabb ízélményt kapjunk.

    4

    A tőkehalat szedd apró darabokra, majd tedd hozzá a saláta többi összetevőjéhez.

    A tőkehalat könnyedén szétszedheted kézzel is, ha éppen nem rendelkezésre áll halaprító.

    5

    Add hozzá a finomra vágott petrezselymet, majd locsold meg olívaolajjal és balsamikus ecettel. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    Ha van, egy kis citromlevet is facsarhatsz a salátába, hogy frissítőbb íze legyen.

    6

    A salátát alaposan keverd össze, majd tálalás előtt hagyd pihenni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihenő idő alatt a hozzávalók jobban összeérnek, és intenzívebbé válik a saláta íze.