A sózott tőkehalat alaposan öblítsd le, hogy a só egy része lekerüljön róla, majd tedd be egy tálba, és pihentesd egy kicsit, hogy a felesleges só kioldódjon.
A tőkehalat érdemes előző este is áztatni, hogy a sójobban kioldódjon.
A paradicsomot és a paprikát vágd apró kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát is vágd finomra.
A paprikát és paradicsomot nagyobb kockákra is vághatod, ha szeretnéd, hogy a saláta rusztikusabb legyen.
A fekete olívabogyót magjától megszabadítva vágd félbe, és add hozzá a többi hozzávalóhoz.
Az olívabogyót friss, ízes változattal használjuk, hogy egy gazdagabb ízélményt kapjunk.
A tőkehalat szedd apró darabokra, majd tedd hozzá a saláta többi összetevőjéhez.
A tőkehalat könnyedén szétszedheted kézzel is, ha éppen nem rendelkezésre áll halaprító.
Add hozzá a finomra vágott petrezselymet, majd locsold meg olívaolajjal és balsamikus ecettel. Sózd és borsozd ízlés szerint.
Ha van, egy kis citromlevet is facsarhatsz a salátába, hogy frissítőbb íze legyen.
A salátát alaposan keverd össze, majd tálalás előtt hagyd pihenni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A pihenő idő alatt a hozzávalók jobban összeérnek, és intenzívebbé válik a saláta íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.