Friss és ropogós esquites avokádóval tálalva

Esquites avokádóval

Az esquites egy hagyományos mexikói étel, amelyet gyakran utcai árusok kínálnak. A kukorica édeskés íze keveredik a friss avokádó krémességével, így egy igazán különleges ízélményt ad. Az avokádó hozzáadása az esquiteshez egy modernebb csavart jelent, ami az ételt még ínycsiklandóbbá teszi. Ez az étel ideális választás, ha valami könnyű, friss ételt keresel, ami gyorsan elkészíthető. A koriander és a feta sajt egy újabb réteget ad a saláta ízvilágához, ami tökéletesen kiegészíti a kukorica és avokádó kombinációját.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csemegekukorica
2 db Avokádó
1 db Hagyma
100 g Tejföl
1 db Lime
50 g Feta sajt
1 csokor Koriander
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csemegekukoricát tedd egy nagy serpenyőbe, és süsd közepes hőmérsékleten 5-7 percig, amíg enyhén pirulni kezd. Időnként kevergesd, hogy ne égjen meg.

    Ha a kukoricát édesebb ízűvé szeretnéd varázsolni, egy kis mézet is csorgathatsz rá a sütés vége felé.

    2

    Közben az avokádót hámozd meg, vágd fel, és a húsát kockázd fel. Az avokádókat lehetőség szerint érett állapotban válaszd, hogy krémesebb legyen a saláta.

    Az avokádókat nagyon óvatosan szeleteld, mert könnyen összetörhetnek. Használj éles kést.

    3

    A hagymát hámozd meg, majd apró kockákra vágd fel.

    A hagyma apróra vágásakor ügyelj arra, hogy a szeletek ne legyenek túl vastagok, így finomabb lesz a saláta.

    4

    A lime-ot vágd félbe, és facsard ki a levét.

    Ha nehezen jön a lime leve, mikor a lime-ot még egészben nyomkodod, próbáld meg előtte kissé megpuhítani a kezeddel.

    5

    Egy tálban keverd össze a sült kukoricát, az avokádót, a felaprított hagymát, és a lime levét. Tedd hozzá a tejfölt, majd alaposan keverd össze.

    Ha szereted, egy kis fűszerpaprikát is hozzáadhatsz a salátához, hogy pikánsabb legyen.

    6

    Törd össze a feta sajtot, és szórd a salátára. Szórj korianderleveleket a tetejére.

    A koriandert ne túl apróra vágd, mert így szép zöld marad, és frissebb ízt ad a salátának.

    7

    Végül egy kevés sóval és borssal ízesítsd, majd tálald az esquitest.

    A só és bors mennyiségét az egyéni ízlésed szerint állíthatod be.