Esquites majonézzel, friss kukorica, korianderrel és lime-mal tálalva

Esquites majonézzel

Az esquites egy népszerű mexikói utcai étel, amely a friss kukorica ínycsiklandó fűszerezésével készült. Az étel egyszerű, de különleges, és a friss lime és koriander minden falatot frissé és élvezetessé tesz. A kukorica lágy, édes íze tökéletesen illik a fűszeres majonézhez, amely teljessé teszi ezt az ételt. Az esquites a mexikói kultúrában egy igazi étkezési élmény, amit gyakran készítenek vendégségekhez, utcai étkezésként vagy csak úgy a családnak egy finom nassolnivalóként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica
4 ek. Majonéz
1 db Lime
1 tk. Chili por
0.5 tk.
1 csokor Friss koriander
0.5 tk. Füstölt paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss kukoricát hámozd meg, majd forrald vízben 5-7 percig, amíg a szemek megpuhulnak.

    Ha fagyasztott kukoricát használsz, főzd 3-4 percig forró vízben.

    2

    A kukoricaszemeket szűrd le, és tedd egy nagy tálba. Ha szeretnéd, egy kevés olajat is hozzáadhatsz, hogy még ízletesebb legyen.

    A kukorica szűrését követően hagyd egy kicsit hűlni, hogy a majonéz ne olvadjon meg a túl forró kukoricán.

    3

    Add hozzá a majonézt, chili port, füstölt paprikát, sót, és keverd össze alaposan.

    Ha szeretnéd, használhatsz házi majonézt, hogy frissebb és gazdagabb íze legyen.

    4

    Facsard bele a lime levét, és szórd meg a friss korianderrel.

    A lime frissessége remekül kiemeli az étel ízeit, próbáld meg a citromot is kipróbálni, ha valami másra vágysz!

    5

    Tálald az esquitest egy kis tálban, és ízlés szerint extra chili porral vagy paprika porral is megszórhatod.

    Az esquites az egyik legnépszerűbb mexikói utcai étel, és az extra fűszeres íz valóban különlegessé teszi.