A friss kukoricát hámozd meg, majd forrald vízben 5-7 percig, amíg a szemek megpuhulnak.
Ha fagyasztott kukoricát használsz, főzd 3-4 percig forró vízben.
A kukoricaszemeket szűrd le, és tedd egy nagy tálba. Ha szeretnéd, egy kevés olajat is hozzáadhatsz, hogy még ízletesebb legyen.
A kukorica szűrését követően hagyd egy kicsit hűlni, hogy a majonéz ne olvadjon meg a túl forró kukoricán.
Add hozzá a majonézt, chili port, füstölt paprikát, sót, és keverd össze alaposan.
Ha szeretnéd, használhatsz házi majonézt, hogy frissebb és gazdagabb íze legyen.
Facsard bele a lime levét, és szórd meg a friss korianderrel.
A lime frissessége remekül kiemeli az étel ízeit, próbáld meg a citromot is kipróbálni, ha valami másra vágysz!
Tálald az esquitest egy kis tálban, és ízlés szerint extra chili porral vagy paprika porral is megszórhatod.
Az esquites az egyik legnépszerűbb mexikói utcai étel, és az extra fűszeres íz valóban különlegessé teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.