Esquites pirított hagymával, tejföllel és korianderrel tálalva

Esquites pirított hagymával

Az Esquites egy hagyományos mexikói étel, amely friss főtt kukoricából készült, és tejföllel, fűszerekkel, valamint pirított hagymával tálalják. Az étel gyakran megtalálható mexikói utcai árusoknál, ahol gyors és ínycsiklandó étkezésként kínálják. Az Esquites egy egyszerű, mégis ízletes étel, amely gyorsan elkészíthető, és minden falata egy kis mexikói élményt hoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 csövet Kukorica
2 ek. Vaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Friss hagyma
4 ek. Tejföl
50 g Parmezán sajt
1 tk. Chili por
1 csokor Friss koriander
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát főzd meg. Forralj fel egy nagy fazék vizet, és tedd bele a kukoricát. Főzd 10-15 percig, amíg a szemek megpuhulnak.

    A kukoricát akkor vedd ki a vízből, amikor a szemek már puha állagúak. Ha gyorsabban szeretnéd, a kukoricát grillezheted is.

    2

    Amíg a kukorica fő, aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. A hagymát pirítsd meg a vajon egy serpenyőben, amíg üveges és aranybarna nem lesz.

    A pirított hagyma íze nagyon fontos, tehát ügyelj rá, hogy ne égesd meg, mert akkor keserűvé válik.

    3

    A kész kukoricát vágd le a csövekről, majd egy tálba tedd bele. Add hozzá a pirított hagymát és fokhagymát.

    Ha nem szeretnél bajlódni a kukorica levágásával, vásárolhatsz már előre főzött kukoricát is.

    4

    Adj hozzá tejfölt, chili port, sót és borsot a keverékhez. Keverd jól össze, és reszeld rá a parmezán sajtot.

    A parmezán sajt ad egy extra gazdag ízt a fogásnak, de használhatsz más sajtot is, például cheddar-t, ha ízlésed szerint változtatni szeretnél.

    5

    Szórd meg friss korianderrel, és azonnal tálald.

    A koriander friss íze és színe szép kontrasztot ad a fogásnak, de ha nem szereted, friss petrezselyemmel is helyettesítheted.