Esquites pirított kukoricával, feta sajttal és lime levével

Esquites pirított kukoricával

Az Esquites egy hagyományos mexikói étel, amelyet főleg utcai árusok kínálnak az embereknek. Az étel lényege a friss, pirított kukorica, amelyet különböző fűszerekkel, sajttal és lime levével ízesítenek. A mexikói konyha egyedülállóan gazdag ízekkel rendelkezik, és az Esquites egyszerű, mégis ínycsiklandó étel, amelyet bárki könnyen elkészíthet otthon.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica
30 g Vaj
200 ml Tej
1 ek. Friss lime lé
50 g Feta sajt
0.5 tk. Chili por
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss kukoricát tisztítsuk meg, és távolítsuk el a héját. A kukorica szemeket egy serpenyőben, közepes lángon pirítsuk 5-7 percig, amíg enyhén karamellizálódnak.

    Ha nem friss kukoricát használunk, akkor konzerv kukoricát is alkalmazhatunk, de a friss kukorica ízletesebb és ropogósabb.

    2

    A vajat egy serpenyőben olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a pirított kukoricát, és keverjük össze, hogy minden szem megkapja a vajat.

    Ha szeretnénk még gazdagabb ízt, egy kis fokhagymát is hozzáadhatunk a vajhoz, mielőtt a kukoricát hozzákeverjük.

    3

    Öntsük hozzá a tejet és a lime levét, majd alacsony lángon melegítsük, hogy a tej egy kicsit besűrűsödjön, és a fűszerek jól összekeveredjenek.

    A tej krémesebbé teszi az ételt, ha pedig laktózmentes verziót szeretnénk, használjunk kókusztejet vagy mandulatejet.

    4

    Szórjuk meg a főtt kukoricát a chili porral, a sóval és a borssal, majd keverjük össze, hogy minden egyenletesen fűszerezett legyen.

    A chili por erőssége változhat, így ha nem szeretnénk túl csípős ételt, csökkenthetjük a chili mennyiségét.

    5

    A feta sajtot morzsoljuk rá a kukoricára, majd alaposan keverjük össze, hogy a sajt egyenletesen eloszoljon.

    A feta sajt ízletesen gazdagítja a kukorica ízét, de ha vegán változatot szeretnénk, használhatunk vegán sajtot.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, és tálaljuk melegen.

    A koriander friss ízt ad, de más fűszernövényekkel is ízesíthetjük, mint például a petrezselyem.