Esquites salsával, friss korianderrel díszítve

Esquites salsával

Az esquites egy tradicionális mexikói étel, amelyet az utcai árusok készítenek. A friss, pirított kukoricát salsával, korianderrel és lime-mal tálalják, így gazdag, friss ízeket adva. Az esquites története Mexikó szívébe nyúlik vissza, és az utcai ételek egyik alapvető fogása. Az étel egyszerűen elkészíthető, mégis igazi ízélményt nyújt, amely tökéletes választás bármilyen étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 csöves Kukorica
2 ek. Vaj
100 ml Tej
1 ek. Friss lime lé
2 ek. Salsa
1 szegfű Fokhagyma
1 tk. Sót
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát a héjával együtt főzd meg sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A kukorica héját ne távolítsd el előre, mert a főzés során így jobban megőrzi a nedvességét és édesebb marad.

    2

    Amíg a kukorica fő, készítsd el a salsát. Egy tálban keverd össze a salsa alapanyagokat: finomra aprított fokhagymát, lime levet, koriandert, sót és borsot.

    Ha friss koriandert nem találsz, akkor egy kis petrezselyem is jó alternatíva lehet.

    3

    A megfőtt kukoricát húzd le a héjáról, és vágd le a szemeket a csőről egy éles késsel.

    A kukorica lefejtéséhez a legjobb egy stabil táblán dolgozni, hogy ne pattanjon szét a szemek.

    4

    A vajat egy serpenyőben hevítsd fel, és add hozzá a kukoricaszemeket. Pirítsd 2-3 percig, hogy kissé megpiruljon.

    Ha szeretnéd, egy kis pirospaprikát is adhatunk hozzá, hogy egy kis füstös ízt kapjon.

    5

    Amikor a kukorica megpirult, öntsd rá a tej felét, és keverd jól össze. Főzd még 1-2 percig, hogy a tej egy kicsit elpárologjon.

    A tej segít lágyítani a kukoricát, és még krémesebbé teszi az ételt.

    6

    Tálald a pirított kukoricát egy tányéron, és öntsd rá a frissen készült salsát. Friss korianderrel díszítve tálald.

    A salsa savanykás íze jól kiegészíti a kukorica édességét, így a két íz harmonikusan összeolvad.