A kukoricát a héjával együtt főzd meg sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul.
A kukorica héját ne távolítsd el előre, mert a főzés során így jobban megőrzi a nedvességét és édesebb marad.
Amíg a kukorica fő, készítsd el a salsát. Egy tálban keverd össze a salsa alapanyagokat: finomra aprított fokhagymát, lime levet, koriandert, sót és borsot.
Ha friss koriandert nem találsz, akkor egy kis petrezselyem is jó alternatíva lehet.
A megfőtt kukoricát húzd le a héjáról, és vágd le a szemeket a csőről egy éles késsel.
A kukorica lefejtéséhez a legjobb egy stabil táblán dolgozni, hogy ne pattanjon szét a szemek.
A vajat egy serpenyőben hevítsd fel, és add hozzá a kukoricaszemeket. Pirítsd 2-3 percig, hogy kissé megpiruljon.
Ha szeretnéd, egy kis pirospaprikát is adhatunk hozzá, hogy egy kis füstös ízt kapjon.
Amikor a kukorica megpirult, öntsd rá a tej felét, és keverd jól össze. Főzd még 1-2 percig, hogy a tej egy kicsit elpárologjon.
A tej segít lágyítani a kukoricát, és még krémesebbé teszi az ételt.
Tálald a pirított kukoricát egy tányéron, és öntsd rá a frissen készült salsát. Friss korianderrel díszítve tálald.
A salsa savanykás íze jól kiegészíti a kukorica édességét, így a két íz harmonikusan összeolvad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.