A kukoricát főzd meg sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul, de még roppanós marad.
A kukorica akkor jó, ha még nem esik szét, de már könnyen megeshető.
A vajat egy serpenyőben olvaszd meg közepes lángon, majd add hozzá a felaprított lilahagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.
A hagyma ízesíti a vajat, és fontos, hogy ne piruljon túl, mert akkor keserű lehet.
A főtt kukoricát add a serpenyőbe a hagymához. Keverd össze, hogy a kukorica átvegye a hagyma és vaj ízét, majd pirítsd még 2-3 percig.
Ha extra ízt szeretnél, egy kis fokhagymaport is hozzáadhatsz a kukoricához.
Add hozzá a tejfölt, a citromlevet, a sót és a borsot, majd keverd össze. Főzd még 2-3 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha szeretnéd, friss lime levéllel is díszítheted a tetejét, de ne használd a levelét a receptben!
Vágd fel a chilit apróra, és szórd rá a kukoricára. A koriandert aprítsd fel, és szórd a tetejére.
A chili adagolását ízlés szerint szabhatod, ha szereted az erősebb ízeket, akkor több chilit is használhatsz.
Tálald a kész esquitest melegen, egy tálban, friss korianderlevelekkel díszítve.
Ez az étel friss és ínycsiklandó, tökéletes snack vagy előétel baráti összejövetelekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.