A kukoricát főzd meg forró vízben, amíg a szemek megpuhulnak (kb. 8-10 perc). Ha friss kukoricát használsz, először vágd le a csövekről a szemeket. Ha mirelit kukoricát használsz, olvaszd fel előtte.
Ha friss kukoricát használsz, ügyelj arra, hogy a főzés után ne főzd túl, hogy a kukoricaszemek megőrizzék friss roppanó állagukat!
A fokhagymát reszeld le vagy zúzd össze, és keverd össze a tejföllel, majonézzel, pirospaprikával, sóval és borssal. A lime levét is facsard bele, majd jól keverd össze.
A fokhagyma reszelésével intenzívebb ízt érhetsz el, de ha enyhébben szeretnéd, a fokhagymát is nyugodtan zúzhatod.
A megfőtt kukoricát tálba rakd, és öntsd rá a tejfölös szószt. Jól keverd össze, hogy a kukoricaszemeket egyenletesen bevonja.
A kukoricát tálalás előtt egy kicsit lehűtheted, ha hideg ételt szeretnél, de a legjobb frissen, langyosan fogyasztani!
Szórd meg friss korianderlevelekkel, és ha szeretnéd, egy kevés extra pirospaprikával díszítheted.
A koriander friss zöld íze nagyon jól harmonizál a kukoricával, de ha nem kedveled, helyettesítheted petrezselyemmel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.