Esquites tejfölös szósszal, friss korianderrel tálalva

Esquites tejfölös szósszal

Az esquites Mexikó egyik népszerű utcai étkezési lehetősége, amit általában a szabadban, piknikeken vagy piacon árulnak. A tejfölös szósszal és a lime-mal megbolondított kukorica igazi ínycsiklandó élvezet, amely a mexikói ízek gazdagságát tükrözi. Az étel friss és fűszeres, tökéletes választás egy könnyed étkezéshez vagy köretként egy főétel mellé. A koriander zöld íze frissíti az ételt, a lime pedig enyhén savanykás csavart ad hozzá. Ha szeretnéd fokozni az ízeket, egy csipetnyi chili is adhat neki egy kis pikáns meglepetést!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 cső Friss kukorica
200 g Tejföl
2 ek. Majonéz
1 db Lime
1 csokor Koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát főzd meg forró vízben, amíg a szemek megpuhulnak (kb. 8-10 perc). Ha friss kukoricát használsz, először vágd le a csövekről a szemeket. Ha mirelit kukoricát használsz, olvaszd fel előtte.

    Ha friss kukoricát használsz, ügyelj arra, hogy a főzés után ne főzd túl, hogy a kukoricaszemek megőrizzék friss roppanó állagukat!

    2

    A fokhagymát reszeld le vagy zúzd össze, és keverd össze a tejföllel, majonézzel, pirospaprikával, sóval és borssal. A lime levét is facsard bele, majd jól keverd össze.

    A fokhagyma reszelésével intenzívebb ízt érhetsz el, de ha enyhébben szeretnéd, a fokhagymát is nyugodtan zúzhatod.

    3

    A megfőtt kukoricát tálba rakd, és öntsd rá a tejfölös szószt. Jól keverd össze, hogy a kukoricaszemeket egyenletesen bevonja.

    A kukoricát tálalás előtt egy kicsit lehűtheted, ha hideg ételt szeretnél, de a legjobb frissen, langyosan fogyasztani!

    4

    Szórd meg friss korianderlevelekkel, és ha szeretnéd, egy kevés extra pirospaprikával díszítheted.

    A koriander friss zöld íze nagyon jól harmonizál a kukoricával, de ha nem kedveled, helyettesítheted petrezselyemmel is.