Esquites vajjal, frissen tálalva

Esquites vajjal

Az esquites egy hagyományos mexikói étel, amelyet általában friss, főtt kukoricából készítenek, vajjal, mayonnaise-szel és egyéb fűszerekkel. Az étel gyakran elérhető az utcai árusoknál Mexikóban, ahol a friss, édes kukorica keveredik a gazdag, krémes ízekkel. Az esquites népszerű étel, különösen a melegebb hónapokban, és könnyen személyre szabható a különféle fűszerekkel.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 cső Friss kukorica
2 ek. Vaj
100 ml Tej
1 db Lime
2 ek. Mayonnaise
1 tk. Fűszeres chili por
1 ág Friss koriander
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát forrald vízben, majd szűrd le, és vágd le a szemeket a csőről. A főzés körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.

    A friss kukorica szép édes ízt ad az esquitesnek, de ha nem tudsz frisset találni, a fagyasztott kukorica is megfelelő.

    2

    Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a főtt kukoricát és a tejet. Keverd össze, hogy a kukorica jól átvegye a vajat és a tejet.

    A vaj gazdag ízt ad a kukoricának, így ne spórolj vele! A tej segít krémesebbé tenni az egészet.

    3

    Adj hozzá a mayonnaise-t és a fűszeres chili port, majd jól keverd össze, hogy a kukorica minden szemét bevonja a fűszeres, krémes keverék.

    A mayonnaise extra krémességet ad, miközben a chili por pikáns ízt biztosít. Ha nem szereted a csípőset, kevesebb chili port is használhatsz.

    4

    Facsard rá a lime levét és keverd el. A lime frissessége remekül illik a kukoricához.

    A lime leve friss ízt ad, és segít kiegyensúlyozni a fűszeres ízeket, ne hagyd ki!

    5

    Tálald a kész esquiteset friss korianderrel díszítve, és szórj rá egy csipet sót és fekete borsot.

    A koriander nemcsak ízben, hanem színben is feldobja a ételt, így érdemes bőven használni.