Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sót és a sütőport.
A kakaóport szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.
Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, a vaníliakivonatot és az olvasztott vajat.
A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek a legjobb eredmény érdekében.
Lassan keverd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, majd óvatosan forgasd bele az apróra tört étcsokoládét.
A csokoládé ne legyen túl apró, mert elolvadhat a sütés során.
Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban 170-180°C-ra.
Fontos a megfelelő olaj hőmérséklet, különben a fánk vagy túl sok olajat szív magába, vagy nem sül át rendesen.
Kanállal adagolj kis fánkgolyókat az olajba, és süsd őket aranybarnára 3-4 perc alatt, néha megforgatva.
A fánkokat ne zsúfold tele a serpenyőt, mert az olaj hőmérséklete leesik.
Szedd ki a fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
A papírtörlőre szedett fánkokat hagyd hűlni egy kicsit, mielőtt a csokoládéba mártod.
Olvaszd meg a maradék étcsokoládét, és mártsd bele a fánkok tetejét, majd hagyd megszilárdulni.
A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg, hogy ne égjen le.
Szitálj porcukrot a fánkok tetejére, és tálald frissen, hogy az étcsokoládé gazdag íze tökéletesen érvényesüljön.
A porcukor helyett díszítheted a fánkokat csokoládéforgáccsal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.