Egy tálban keverd össze a ricottát, a porcukrot és a vaníliakivonatot, amíg sima, egységes krémet kapsz. Tipp: ha túl vizes a ricotta, előtte csepegtesd le gézben.
A ricottát alaposan csepegtesd le, különben a krém túl híg lesz.
Add hozzá a felaprított étcsokoládét és a durvára tört pisztáciát, majd óvatosan keverd össze. Tipp: a pisztáciát enyhén piríthatod is, hogy még intenzívebb ízt kapj.
A pisztáciát pirítás után dörzsöld le a héját, hogy szebb legyen a színe.
A krémet kanalazd habzsákba, majd hűtsd legalább 15–20 percig. Tipp: így könnyebben kezelhető és nem áztatja el a tésztát.
A hűtés segít a krémnek megszilárdulni, így könnyebb lesz vele dolgozni.
Töltsd meg a cannoli héjakat a krémmel mindkét oldalról. Tipp: csak közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, így megőrzi a ropogós textúrát.
Ha nem használod fel az összes héjat, légmentesen zárd le, hogy ropogós maradjon.
Szórj porcukrot a cannolik tetejére, majd díszítsd apróra vágott pisztáciával. Tipp: a díszítéshez frissen aprított pisztáciát használj a legszebb szín és textúra érdekében.
A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne olvadjon el.
Tálald stílusos desszertes tányéron. Tipp: mellé kínálhatsz egy csésze eszpresszót vagy egy pohár édes desszertbort.
A cannolit kínálhatod egy kis pisztácia fagylalttal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.