ÉtcsokolĂĄdĂ©s cupcake tĂĄlalva

ÉtcsokolĂĄdĂ©s Cupcake

A csokolĂĄdĂ©val kĂ©szĂŒlt sĂŒtemĂ©nyek Ă©vszĂĄzadok Ăłta a vilĂĄg legkedveltebb desszertjei közĂ© tartoznak. Az elsƑ csokolĂĄdĂ©s sĂŒtemĂ©nyeket az 1800-as Ă©vek vĂ©gĂ©n kezdtĂ©k kĂ©szĂ­teni, amikor a kakaĂłpor Ă©s az Ă©tcsokolĂĄdĂ© szĂ©lesebb körben elĂ©rhetƑvĂ© vĂĄlt. A cupcake formĂĄban sĂŒtött csokolĂĄdĂ©s Ă©dessĂ©gek az amerikai cukrĂĄszat egyik ikonikus elemei lettek. Az Ă©tcsokolĂĄdĂ©s cupcake intenzĂ­v Ă­zĂ©vel Ă©s gazdag ĂĄllagĂĄval tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy csĂ©sze kĂĄvĂ© mellĂ© vagy kĂŒlönleges alkalmakra. Ha szeretnĂ©d mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© tenni, prĂłbĂĄld meg olvasztott csokolĂĄdĂ©val leönteni vagy csokolĂĄdĂ©forgĂĄccsal dĂ­szĂ­teni!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 200 g Liszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 120 g Vaj
⭕ 2 db Tojás
⭕ 100 ml Tej
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 1 csipet Só
⭕ 150 g ÉtcsokolĂĄdĂ©
⭕ 30 g Kakaópor
⭕ 200 g KrĂ©m sajt
⭕ 100 g Porcukor
⭕ 50 ml Tejszín

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy muffin sĂŒtƑformĂĄt papĂ­rkapszlikkal.

    Ha nincs papírkapszlid, a muffin formåt alaposan vajazd ki és lisztezd meg.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtƑport, kakaĂłport Ă©s a sĂłt, hogy az összetevƑk egyenletesen eloszoljanak.

    A kakaĂłport szitĂĄld ĂĄt, hogy ne legyen csomĂłs.

    3

    Egy mĂĄsik tĂĄlban habosĂ­tsd fel a vajat Ă©s a cukrot, amĂ­g vilĂĄgos Ă©s krĂ©mes ĂĄllagĂș nem lesz.

    A vaj legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, Ă­gy könnyebben habosĂ­thatĂł.

    4

    Add hozzå a tojåsokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.

    A tojåsokat egyenként add hozzå, és mindegyik utån alaposan keverd el, hogy a tészta ne csapódjon ki.

    5

    Felvåltva adagold a szåraz hozzåvalókat és a tejet a masszåhoz, folyamatosan keverve, hogy sima tésztåt kapj.

    A szåraz és nedves hozzåvalókat felvåltva add hozzå, kezdve és befejezve a szårazzal.

    6

    Olvaszd meg az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t vĂ­zgƑz fölött vagy mikrohullĂĄmĂș sĂŒtƑben, majd Ăłvatosan keverd a tĂ©sztĂĄba.

    Az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t Ăłvatosan olvaszd meg, nehogy megĂ©gjen. Ha mikrĂłban olvasztod, 30 mĂĄsodpercenkĂ©nt ellenƑrizd Ă©s keverd meg.

    7

    Töltsd meg a muffin formĂĄkat hĂĄromnegyedig a tĂ©sztĂĄval, majd sĂŒsd Ƒket 18-20 percig, vagy amĂ­g aranybarnĂĄk nem lesznek. HĂșstƱvel ellenƑrizd az ĂĄtsĂŒltsĂ©get.

    Ne töltsd tĂșl a formĂĄkat, mert a cupcake-ek kifolyhatnak.

    8

    AmĂ­g a muffinok sĂŒlnek, kĂ©szĂ­tsd el a krĂ©met: egy tĂĄlban keverd habosra a krĂ©msajtot, porcukrot Ă©s tejszĂ­nt, amĂ­g könnyƱ Ă©s krĂ©mes ĂĄllagot nem kapsz.

    A krĂ©msajt legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, hogy könnyebben keverhetƑ legyen.

    9

    Hagyd a muffinokat teljesen kihƱlni, majd dĂ­szĂ­tsd Ƒket a krĂ©mmel Ă©s reszelt Ă©tcsokolĂĄdĂ©val vagy kakaĂłporral szĂłrd meg.

    A muffinokat teljesen hƱtsd ki, mielƑtt a krĂ©met rĂĄkened, kĂŒlönben a krĂ©m megolvad.