Mitmita csípős szósz tálalva injera kenyérrel

Etióp mitmita csípős szósz

A mitmita szósz az etióp konyha egyik ikonikus eleme, amely az intenzív, csípős ízéről ismert. Az etióp ételek gyakran használnak gazdag fűszereket, és a mitmita pontosan ezt a gazdag ízvilágot képviseli. Hagyományosan grillezett húsokhoz vagy az injera mellé tálalják, és tökéletesen kiegészíti az ételek ízét. Ez a recept lehetővé teszi, hogy otthon is megízleld Etiópia autentikus gasztronómiáját.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 17 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 g Őrölt mitmita fűszerkeverék
10 g Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
30 ml Olívaolaj
50 ml Víz
10 ml Ecet
1 csipet
5 g Barna cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért és fokhagymát reszeld le finomra.

    Használj friss gyömbért és fokhagymát a legjobb íz érdekében.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a gyömbért és fokhagymát illatosra.

    Vigyázz, hogy ne égesd meg a fokhagymát, mert keserű lesz.

    3

    Add hozzá az őrölt mitmitát és keverd össze alaposan.

    A mitmita nagyon csípős, ezért először kevesebbet tegyél bele, és kóstold meg, majd ha szükséges, adj hozzá többet.

    4

    Öntsd hozzá a vizet, ecetet és adj hozzá egy csipet sót és barna cukrot. Keverd össze jól.

    Az ecet és a cukor egyensúlyozza a csípősséget, de ízlés szerint változtatható az arányuk.

    5

    Főzd a szószt közepes lángon 5-7 percig, amíg kissé besűrűsödik.

    Keverd gyakran, hogy ne ragadjon le.

    6

    Hűtsd le, és tálald grillezett húsok, zöldségek vagy injera kenyér mellé.

    A szósz hűtőben tárolva több napig is eláll.