A gyömbért és fokhagymát reszeld le finomra.
Használj friss gyömbért és fokhagymát a legjobb íz érdekében.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a gyömbért és fokhagymát illatosra.
Vigyázz, hogy ne égesd meg a fokhagymát, mert keserű lesz.
Add hozzá az őrölt mitmitát és keverd össze alaposan.
A mitmita nagyon csípős, ezért először kevesebbet tegyél bele, és kóstold meg, majd ha szükséges, adj hozzá többet.
Öntsd hozzá a vizet, ecetet és adj hozzá egy csipet sót és barna cukrot. Keverd össze jól.
Az ecet és a cukor egyensúlyozza a csípősséget, de ízlés szerint változtatható az arányuk.
Főzd a szószt közepes lángon 5-7 percig, amíg kissé besűrűsödik.
Keverd gyakran, hogy ne ragadjon le.
Hűtsd le, és tálald grillezett húsok, zöldségek vagy injera kenyér mellé.
A szósz hűtőben tárolva több napig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.