Keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban. Adj hozzá langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A langyos víz segít az élesztőnek aktiválódni. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz. A keléshez tedd meleg helyre a tésztát.
A megkelt tésztát oszd két egyenlő részre, majd nyújtsd ki vékony kör alakúra. Helyezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha a tészta visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra nyújtanád.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és helyezd rá a felszeletelt mozzarella sajtot.
A paradicsomszószt ne vidd túl közel a szélekhez. A mozzarella sajtot egyenletesen oszd el a pizzán.
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra. Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta ropogósra sül, és a sajt megolvad.
A magas hőmérséklet segít, hogy a pizza gyorsan megsüljön és a tészta ropogós legyen. Figyeld a pizzát, nehogy megégjen.
Tálalás előtt díszítsd a pizzát friss bazsalikomlevelekkel, és locsold meg bazsalikom pestóval, hogy intenzív ízvilágot érj el.
A friss bazsalikomleveleket tálalás előtt tedd a pizzára, hogy ne fonnyadjanak meg a hő hatására. A bazsalikom pestóval óvatosan locsold meg, nehogy túl intenzív legyen az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.