Extra bazsalikomos Margherita pizza tálalva

Extra bazsalikomos Margherita pizza

Az extra bazsalikomos Margherita pizza a klasszikus olasz recept egy intenzívebb változata. A friss bazsalikom és a bazsalikom pestó tökéletes harmóniát alkot a paradicsomszósszal és az olvadt mozzarella sajttal. Ez az étel nemcsak ínycsiklandó, hanem gyorsan elkészíthető, és minden alkalomra remek választás, legyen szó baráti összejövetelről vagy családi vacsoráról.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 1 óra 32 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
300 ml Langyos víz
3 ek. Olívaolaj
200 ml Paradicsomszósz
250 g Mozzarella sajt
1 csokor Friss bazsalikom
50 g Extra bazsalikom pestó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban. Adj hozzá langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A langyos víz segít az élesztőnek aktiválódni. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz. A keléshez tedd meleg helyre a tésztát.

    2

    A megkelt tésztát oszd két egyenlő részre, majd nyújtsd ki vékony kör alakúra. Helyezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha a tészta visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra nyújtanád.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és helyezd rá a felszeletelt mozzarella sajtot.

    A paradicsomszószt ne vidd túl közel a szélekhez. A mozzarella sajtot egyenletesen oszd el a pizzán.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra. Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta ropogósra sül, és a sajt megolvad.

    A magas hőmérséklet segít, hogy a pizza gyorsan megsüljön és a tészta ropogós legyen. Figyeld a pizzát, nehogy megégjen.

    5

    Tálalás előtt díszítsd a pizzát friss bazsalikomlevelekkel, és locsold meg bazsalikom pestóval, hogy intenzív ízvilágot érj el.

    A friss bazsalikomleveleket tálalás előtt tedd a pizzára, hogy ne fonnyadjanak meg a hő hatására. A bazsalikom pestóval óvatosan locsold meg, nehogy túl intenzív legyen az íze.