Ezme csĂ­pƑs paprikĂĄval, olĂ­vaolajjal Ă©s petrezselyemmel tĂĄlalva

Ezme csĂ­pƑs paprikĂĄval (Acılı Ezme)

Az Ezme egy hĂ­res török Ă©tel, amelyet gyakran fogyasztanak elƑételkĂ©nt vagy köretkĂ©nt. Az Ă©tel eredete AnatĂłliĂĄba nyĂșlik vissza, Ă©s kĂŒlönösen nyĂĄri hĂłnapokban nĂ©pszerƱ, amikor a paradicsom a legfrissebb. A csĂ­pƑs paprikĂĄtĂłl Ă©s a pomegranate molasses-tĂłl a matcha egy kĂŒlönleges, frissĂ­tƑ Ă­zt kap, amely a török Ă©tkezĂ©sek alapja. Az Ezme tökĂ©letes a pitĂĄval vagy a friss kenyĂ©rrel, Ă©s remek vĂĄlasztĂĄs, ha valami friss Ă©s pikĂĄns Ă©telt szeretnĂ©l tĂĄlalni.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Érett paradicsom
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db CsípƑs paprika
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ek. Pomegranate molasses
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 ek. Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat vĂĄgd aprĂł kockĂĄkra, majd egy tĂĄlba tedd Ƒket. Ha szeretnĂ©d, a paradicsom hĂ©jĂĄt is eltĂĄvolĂ­thatod.

    Ha gyorsabban szeretnéd lehåmozni a paradicsomot, forralj vizet, és åztasd bele egy percre a paradicsomokat, így könnyen lejön a héjuk.

    2

    A fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s finomra vĂĄgd vagy prĂ©seld ĂĄt. A csĂ­pƑs paprikĂĄt vĂĄgd aprĂłra. Tedd Ƒket a paradicsomhoz.

    A fokhagyma préselése sokkal intenzívebb ízt ad, ha finomabb ållagot szeretnél, apróra vågd inkåbb.

    3

    Adjuk hozzå az olívaolajat, a pomegranate molasses-t, sót és borsot a paradicsomos keverékhez, majd jól keverd össze.

    A pomegranate molasses adja meg az Ezme jellegzetes savanykĂĄs Ă©s Ă©des Ă­zĂ©t, ami kĂŒlönleges karaktert ad a fogĂĄsnak.

    4

    Finoman keverd össze az összes hozzĂĄvalĂłt, majd tedd a hƱtƑbe legalĂĄbb egy ĂłrĂĄra, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek.

    MinĂ©l tovĂĄbb ĂĄll, annĂĄl intenzĂ­vebb lesz az Ă­ze, ezĂ©rt hagyd pihenni a hƱtƑben, hogy az összes Ă­z kifejlƑdjön.

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg friss, aprĂłra vĂĄgott petrezselyemmel, Ă©s kĂ­nĂĄld pitĂĄval vagy mĂĄs kenyĂ©rrel.

    A friss petrezselyem frissességet ad az ételnek, és szép színt is biztosít a végén.