A paradicsomokat vágd apró kockákra, majd egy tálba tedd őket. Ha szeretnéd, a paradicsom héját is eltávolíthatod.
Ha gyorsabban szeretnéd lehámozni a paradicsomot, forralj vizet, és áztasd bele egy percre a paradicsomokat, így könnyen lejön a héjuk.
A fokhagymát hámozd meg és finomra vágd vagy préseld át. A csípős paprikát vágd apróra. Tedd őket a paradicsomhoz.
A fokhagyma préselése sokkal intenzívebb ízt ad, ha finomabb állagot szeretnél, apróra vágd inkább.
Adjuk hozzá az olívaolajat, a pomegranate molasses-t, sót és borsot a paradicsomos keverékhez, majd jól keverd össze.
A pomegranate molasses adja meg az Ezme jellegzetes savanykás és édes ízét, ami különleges karaktert ad a fogásnak.
Finoman keverd össze az összes hozzávalót, majd tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Minél tovább áll, annál intenzívebb lesz az íze, ezért hagyd pihenni a hűtőben, hogy az összes íz kifejlődjön.
Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel, és kínáld pitával vagy más kenyérrel.
A friss petrezselyem frissességet ad az ételnek, és szép színt is biztosít a végén.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.