Ezme csípős paprikával, olívaolajjal és petrezselyemmel tálalva

Ezme csípős paprikával (Acılı Ezme)

Az Ezme egy híres török étel, amelyet gyakran fogyasztanak előételként vagy köretként. Az étel eredete Anatóliába nyúlik vissza, és különösen nyári hónapokban népszerű, amikor a paradicsom a legfrissebb. A csípős paprikától és a pomegranate molasses-tól a matcha egy különleges, frissítő ízt kap, amely a török étkezések alapja. Az Ezme tökéletes a pitával vagy a friss kenyérrel, és remek választás, ha valami friss és pikáns ételt szeretnél tálalni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Érett paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
1 db Csípős paprika
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Pomegranate molasses
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat vágd apró kockákra, majd egy tálba tedd őket. Ha szeretnéd, a paradicsom héját is eltávolíthatod.

    Ha gyorsabban szeretnéd lehámozni a paradicsomot, forralj vizet, és áztasd bele egy percre a paradicsomokat, így könnyen lejön a héjuk.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és finomra vágd vagy préseld át. A csípős paprikát vágd apróra. Tedd őket a paradicsomhoz.

    A fokhagyma préselése sokkal intenzívebb ízt ad, ha finomabb állagot szeretnél, apróra vágd inkább.

    3

    Adjuk hozzá az olívaolajat, a pomegranate molasses-t, sót és borsot a paradicsomos keverékhez, majd jól keverd össze.

    A pomegranate molasses adja meg az Ezme jellegzetes savanykás és édes ízét, ami különleges karaktert ad a fogásnak.

    4

    Finoman keverd össze az összes hozzávalót, majd tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Minél tovább áll, annál intenzívebb lesz az íze, ezért hagyd pihenni a hűtőben, hogy az összes íz kifejlődjön.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel, és kínáld pitával vagy más kenyérrel.

    A friss petrezselyem frissességet ad az ételnek, és szép színt is biztosít a végén.