Fahéjas áfonyás lime mártás tálalva

Fahéjas áfonyás lime mártás

Az áfonya és a lime találkozása egy igazi ízkavalkádot teremt ebben a fahéjas áfonyás lime mártásban. Az áfonyát már évszázadok óta használják különféle mártások és desszertek készítéséhez, míg a lime friss, citrusos aromája tökéletesen kiegészíti a gyümölcs édességét. A fahéj meleg, fűszeres karaktert ad a szósznak, amely így egyszerre frissítő és melengető. Ez a mártás kiválóan illik sült húsok mellé, de palacsintákhoz és különféle desszertekhez is tökéletes választás. Ha szereted a gyümölcsös, fűszeres ízeket, ez a szósz biztosan a kedvenceid közé fog tartozni. Ráadásul könnyen elkészíthető, és hűtőben tárolva több napig is eláll, így bármikor feldobhatod vele az ételeidet.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 25 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss áfonya
2 db Friss lime leve
1 tk. Lime héja
50 g Barnacukor
1 tk. Fahéj
100 ml Víz
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan az áfonyát, majd reszeld le az egyik lime héját és facsard ki mindkét lime levét.

    A lime héját csak a zöld részét reszeld le, a fehér része keserű lehet.

    2

    Egy közepes méretű lábasban keverd össze az áfonyát, a barnacukrot, a fahéjat és a vizet.

    Használj friss vagy fagyasztott áfonyát. Ha fagyasztottat használsz, ne olvaszd ki előtte, mert levet enged és vizesebb lesz a mártás.

    3

    Kezdd el melegíteni közepes lángon, majd amikor felforrt, csökkentsd a hőt és főzd lassú tűzön 10-15 percig, amíg az áfonya szépen megpuhul és elkezd szétfőni.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az aljára.

    4

    Add hozzá a lime levét, reszelt lime héját és egy csipet sót, majd keverd össze alaposan.

    A só kiemeli az édes és savanyú ízeket.

    5

    Főzd további 5 percig, majd ha simább állagot szeretnél, használj botmixert a pürésítéshez.

    Ha nem szeretnéd teljesen simára pürésíteni, csak részlegesen turmixold össze.

    6

    A kész mártást hagyd hűlni, majd tálald sült húsok, palacsinta vagy desszertek mellé. Hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll.

    A mártást kínálhatod vaníliafagylalttal vagy sajttortával is.