Mosd meg alaposan az áfonyát, majd reszeld le az egyik lime héját és facsard ki mindkét lime levét.
A lime héját csak a zöld részét reszeld le, a fehér része keserű lehet.
Egy közepes méretű lábasban keverd össze az áfonyát, a barnacukrot, a fahéjat és a vizet.
Használj friss vagy fagyasztott áfonyát. Ha fagyasztottat használsz, ne olvaszd ki előtte, mert levet enged és vizesebb lesz a mártás.
Kezdd el melegíteni közepes lángon, majd amikor felforrt, csökkentsd a hőt és főzd lassú tűzön 10-15 percig, amíg az áfonya szépen megpuhul és elkezd szétfőni.
Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az aljára.
Add hozzá a lime levét, reszelt lime héját és egy csipet sót, majd keverd össze alaposan.
A só kiemeli az édes és savanyú ízeket.
Főzd további 5 percig, majd ha simább állagot szeretnél, használj botmixert a pürésítéshez.
Ha nem szeretnéd teljesen simára pürésíteni, csak részlegesen turmixold össze.
A kész mártást hagyd hűlni, majd tálald sült húsok, palacsinta vagy desszertek mellé. Hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll.
A mártást kínálhatod vaníliafagylalttal vagy sajttortával is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.