Fahéjas almafánk tálalva

Fahéjas almafánk

Az alma és fahéj tökéletes párosítás, amely az őszi és téli hónapok kedvelt ízvilága. A fahéjas almafánk egy puha, könnyed tésztájú édesség, amelyet friss, reszelt almával készítünk, hogy még szaftosabb legyen. A kívül aranybarnára sült, belül puha fánkokat fahéjas porcukorral hintjük meg, hogy még finomabbá tegyük. Ez a recept kiváló választás reggelihez, uzsonnához vagy egy meleg ital mellé hideg napokon. Ha egyszer kipróbálod, garantáltan az egyik kedvenc fánkod lesz!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
300 g Liszt
80 g Cukor
3 g
10 g Sütőpor
5 g Fahéj
2 db Alma
2 db Tojás
150 ml Tej
50 g Vaj
5 ml Vaníliakivonat
500 ml Napraforgóolaj
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg az almákat, távolítsd el a magházat, és reszeld le egy nagy lyukú reszelőn.

    A reszelt almát enyhén ki is nyomkodhatod, hogy ne legyen túl nedves a tészta.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a cukrot és a sót.

    A sütőport érdemes átszitálni a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljon és ne maradjanak csomók.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, a tejet, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.

    A vaj ne legyen túl forró, amikor hozzáadod a tojásokhoz, mert kicsaphatja azokat.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, majd keverd össze, hogy sűrű tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek. A túlkeverés kemény fánkokat eredményezhet.

    5

    Add hozzá a reszelt almát, és óvatosan keverd bele a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljon.

    Az almát óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze nagyon.

    6

    Egy mély serpenyőben vagy lábasban melegítsd fel az olajat 170-180°C-ra.

    Az olaj hőmérsékletének pontosnak kell lennie. Ha túl alacsony, a fánkok megszívják magukat olajjal, ha túl magas, kívül megégnek, belül nyersek maradnak. Használj hőmérőt a pontos méréshez.

    7

    Evőkanállal adagolj kis halmokat a forró olajba, és süsd őket 2-3 percig oldalanként, amíg aranybarnák nem lesznek.

    Ne tegyél túl sok fánkot egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat és a fánkok nem sülnek át egyenletesen.

    8

    Szedd ki a fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a fánkok kevésbé lesznek zsírosak.

    9

    Keverd össze a porcukrot egy kevés fahéjjal, és szórd meg vele a még meleg fánkokat.

    A meleg fánkokra jobban rátapad a porcukor.

    10

    Tálald frissen, hogy az alma és fahéj íze tökéletesen érvényesüljön.

    Vaníliafagylalttal vagy egy kanál tejföllel is kínálhatod.