Hámozd meg az almákat, távolítsd el a magházat, és reszeld le egy nagy lyukú reszelőn.
A reszelt almát enyhén ki is nyomkodhatod, hogy ne legyen túl nedves a tészta.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a cukrot és a sót.
A sütőport érdemes átszitálni a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljon és ne maradjanak csomók.
Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, a tejet, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.
A vaj ne legyen túl forró, amikor hozzáadod a tojásokhoz, mert kicsaphatja azokat.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, majd keverd össze, hogy sűrű tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek. A túlkeverés kemény fánkokat eredményezhet.
Add hozzá a reszelt almát, és óvatosan keverd bele a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljon.
Az almát óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze nagyon.
Egy mély serpenyőben vagy lábasban melegítsd fel az olajat 170-180°C-ra.
Az olaj hőmérsékletének pontosnak kell lennie. Ha túl alacsony, a fánkok megszívják magukat olajjal, ha túl magas, kívül megégnek, belül nyersek maradnak. Használj hőmérőt a pontos méréshez.
Evőkanállal adagolj kis halmokat a forró olajba, és süsd őket 2-3 percig oldalanként, amíg aranybarnák nem lesznek.
Ne tegyél túl sok fánkot egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat és a fánkok nem sülnek át egyenletesen.
Szedd ki a fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a fánkok kevésbé lesznek zsírosak.
Keverd össze a porcukrot egy kevés fahéjjal, és szórd meg vele a még meleg fánkokat.
A meleg fánkokra jobban rátapad a porcukor.
Tálald frissen, hogy az alma és fahéj íze tökéletesen érvényesüljön.
Vaníliafagylalttal vagy egy kanál tejföllel is kínálhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.