Fahéjas-almás csokoládés felfújt tálalva

Fahéjas-almás csokoládés felfújt

A fahéjas-almás csokoládés felfújt egy igazi ínycsiklandó desszert, amely a csokoládé gazdag ízét és az alma frissességét ötvözi. Az alma és a fahéj kombinációja meleg, kényelmes ízeket hoz, míg a csokoládé gazdag és finom ízvilágot ad. A felfújt francia eredetű, és azóta számos nemzet konyhájában elterjedt. Tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalomra, de akár egy hétköznapi desszertnek is tökéletes.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Alma
150 g Csokoládé
4 db Tojás
80 g Cukor
50 g Liszt
150 ml Tej
30 g Vaj
10 g Vaníliás cukor
1 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. Hámozd meg és vágd fel az almákat kis kockákra. A csokoládét törd össze kisebb darabokra.

    Az alma fajtája befolyásolja az ízt. Savanykásabb alma jól ellensúlyozza a csokoládé édességét.

    2

    A tojásokat válaszd szét, és a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd. A tojássárgáját keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.

    Ügyelj, hogy a tojásfehérjébe ne kerüljön sárgája, mert akkor nem fog kemény habbá verődni.

    3

    A tejet és a vajat öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel. A keveréket ne hagyd forrni, csak langyosra melegítsd.

    Ha a keverék felforr, a vaj szétválik.

    4

    A csokoládét és a vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a csokoládé felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.

    A vízfürdő lényege, hogy a tál ne érjen a forró vízhez, csak a gőz melegítse. Így elkerülhető a csokoládé megégése.

    5

    A tojásfehérjét verj fel kemény habbá. Amikor kész, óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába.

    A kemény hab segít, hogy a felfújt magas és levegős legyen. Ne törd össze a habot a beleforgatás során.

    6

    A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához. Keverd jól össze.

    A szitálás segít elkerülni a lisztcsomókat.

    7

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a csokoládés masszát. Az almát oszlasd el a tészta tetején.

    A forma aljára is tehetsz almaszeleteket, hogy még látványosabb legyen.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    A sütési idő függ a forma méretétől és a sütő teljesítményétől.

    9

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen, és szórd meg egy kevés fahéjjal a tetejét.

    Vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal is kínálhatod.