Készítsd elő az összes hozzávalót. Hámozd meg és vágd fel az almákat kis kockákra. A csokoládét törd össze kisebb darabokra.
Az alma fajtája befolyásolja az ízt. Savanykásabb alma jól ellensúlyozza a csokoládé édességét.
A tojásokat válaszd szét, és a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd. A tojássárgáját keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
Ügyelj, hogy a tojásfehérjébe ne kerüljön sárgája, mert akkor nem fog kemény habbá verődni.
A tejet és a vajat öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel. A keveréket ne hagyd forrni, csak langyosra melegítsd.
Ha a keverék felforr, a vaj szétválik.
A csokoládét és a vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a csokoládé felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.
A vízfürdő lényege, hogy a tál ne érjen a forró vízhez, csak a gőz melegítse. Így elkerülhető a csokoládé megégése.
A tojásfehérjét verj fel kemény habbá. Amikor kész, óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába.
A kemény hab segít, hogy a felfújt magas és levegős legyen. Ne törd össze a habot a beleforgatás során.
A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához. Keverd jól össze.
A szitálás segít elkerülni a lisztcsomókat.
A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a csokoládés masszát. Az almát oszlasd el a tészta tetején.
A forma aljára is tehetsz almaszeleteket, hogy még látványosabb legyen.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.
A sütési idő függ a forma méretétől és a sütő teljesítményétől.
Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen, és szórd meg egy kevés fahéjjal a tetejét.
Vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal is kínálhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.