Egy közepes lábasba öntsd a frissen facsart almalevet és a vizet, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.
A legjobb, ha friss, nem pasztőrözött almalevet használsz, de a bolti is megteszi. Ha nincs friss almalé, használhatsz almasűrítményt vízzel hígítva.
Add hozzá a mézet vagy a barna cukrot, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik a folyadékban.
A méz vagy a barna cukor mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Használhatsz más édesítőt is, például eritritet vagy steviát.
Tedd a lábasba a fahéjrudakat, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a frissen reszelt narancshéjat, majd hagyd lassú tűzön főni körülbelül 10 percig.
A fűszereket teheted egy teatojásba vagy gézzacskóba is, így könnyebb lesz eltávolítani őket a végén. A narancshéjat csak a külső, színes részét reszeld le, a fehér rész keserű lehet.
Időnként keverd meg az italt, és figyelj rá, hogy ne forrald fel teljesen, csak tartsd melegen, hogy az ízek szépen összeérjenek.
A forralás elkerülése fontos, mert a fűszerek keserűvé válhatnak.
Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fűszereket és a narancshéjat, majd öntsd vissza a meleg lábasba.
A fűszereket kidobhatod, de a fahéjrudat még felhasználhatod más italokhoz is.
Tálalás előtt tegyél minden bögrébe egy vékony almaszeletet, majd öntsd rá a forró italt.
Az almaszeletet előzőleg citromlébe mártogathatod, hogy ne barnuljon meg.
Díszítésként adhatsz még egy fahéjrudat vagy egy narancshéj darabot a pohárba. Azonnal fogyaszd, hogy melegen élvezhesd!
A díszítés opcionális, de feldobja az ital megjelenését.
Egy közepes lábasba öntsd a frissen facsart almalevet és a vizet, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.
A legjobb, ha friss, nem pasztőrözött almalevet használsz, de a bolti is megteszi. Ha nincs friss almalé, használhatsz almasűrítményt vízzel hígítva.
Add hozzá a mézet vagy a barna cukrot, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik a folyadékban.
A méz vagy a barna cukor mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Használhatsz más édesítőt is, például eritritet vagy steviát.
Tedd a lábasba a fahéjrudakat, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a frissen reszelt narancshéjat, majd hagyd lassú tűzön főni körülbelül 10 percig.
A fűszereket teheted egy teatojásba vagy gézzacskóba is, így könnyebb lesz eltávolítani őket a végén. A narancshéjat csak a külső, színes részét reszeld le, a fehér rész keserű lehet.
Időnként keverd meg az italt, és figyelj rá, hogy ne forrald fel teljesen, csak tartsd melegen, hogy az ízek szépen összeérjenek.
A forralás elkerülése fontos, mert a fűszerek keserűvé válhatnak.
Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fűszereket és a narancshéjat, majd öntsd vissza a meleg lábasba.
A fűszereket kidobhatod, de a fahéjrudat még felhasználhatod más italokhoz is.
Tálalás előtt tegyél minden bögrébe egy vékony almaszeletet, majd öntsd rá a forró italt.
Az almaszeletet előzőleg citromlébe mártogathatod, hogy ne barnuljon meg.
Díszítésként adhatsz még egy fahéjrudat vagy egy narancshéj darabot a pohárba. Azonnal fogyaszd, hogy melegen élvezhesd!
A díszítés opcionális, de feldobja az ital megjelenését.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.