Fahéjas-almás forró ital bögrében, fahéjrudakkal és almaszeletekkel díszítve

Fahéjas-almás forró ital

A fahéjas-almás forró ital tökéletes választás a hűvös napokra, amikor egy melengető, illatos italra vágyunk. Az alma és a fahéj klasszikus párosa nemcsak finom, hanem tele van jótékony hatású antioxidánsokkal és vitaminokkal is. Ez a recept a hagyományos forralt bor alkoholmentes alternatívája, így gyerekek és felnőttek egyaránt élvezhetik. A természetes almás édességet a fűszerek teszik még különlegesebbé, míg a narancshéj egy kis citrusos frissességet ad hozzá. Az ital különösen jól illik az ünnepi időszakhoz, de egy hétköznapi esti pihenéshez is tökéletes választás. Ha még intenzívebb ízélményt szeretnél, próbáld ki egy kevés frissen reszelt gyömbérrel vagy egy csipetnyi szegfűborssal!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Frissen facsart almalé
250 ml Víz
2 ek. Méz vagy barna cukor
2 db Fahéjrúd
5 db Szegfűszeg
1 csipet Szerecsendió
1 cs. Friss narancshéj
4 db Almaszeletek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábasba öntsd a frissen facsart almalevet és a vizet, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.

    A legjobb, ha friss, nem pasztőrözött almalevet használsz, de a bolti is megteszi. Ha nincs friss almalé, használhatsz almasűrítményt vízzel hígítva.

    2

    Add hozzá a mézet vagy a barna cukrot, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik a folyadékban.

    A méz vagy a barna cukor mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Használhatsz más édesítőt is, például eritritet vagy steviát.

    3

    Tedd a lábasba a fahéjrudakat, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a frissen reszelt narancshéjat, majd hagyd lassú tűzön főni körülbelül 10 percig.

    A fűszereket teheted egy teatojásba vagy gézzacskóba is, így könnyebb lesz eltávolítani őket a végén. A narancshéjat csak a külső, színes részét reszeld le, a fehér rész keserű lehet.

    4

    Időnként keverd meg az italt, és figyelj rá, hogy ne forrald fel teljesen, csak tartsd melegen, hogy az ízek szépen összeérjenek.

    A forralás elkerülése fontos, mert a fűszerek keserűvé válhatnak.

    5

    Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fűszereket és a narancshéjat, majd öntsd vissza a meleg lábasba.

    A fűszereket kidobhatod, de a fahéjrudat még felhasználhatod más italokhoz is.

    6

    Tálalás előtt tegyél minden bögrébe egy vékony almaszeletet, majd öntsd rá a forró italt.

    Az almaszeletet előzőleg citromlébe mártogathatod, hogy ne barnuljon meg.

    7

    Díszítésként adhatsz még egy fahéjrudat vagy egy narancshéj darabot a pohárba. Azonnal fogyaszd, hogy melegen élvezhesd!

    A díszítés opcionális, de feldobja az ital megjelenését.

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábasba öntsd a frissen facsart almalevet és a vizet, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.

    A legjobb, ha friss, nem pasztőrözött almalevet használsz, de a bolti is megteszi. Ha nincs friss almalé, használhatsz almasűrítményt vízzel hígítva.

    2

    Add hozzá a mézet vagy a barna cukrot, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik a folyadékban.

    A méz vagy a barna cukor mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Használhatsz más édesítőt is, például eritritet vagy steviát.

    3

    Tedd a lábasba a fahéjrudakat, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a frissen reszelt narancshéjat, majd hagyd lassú tűzön főni körülbelül 10 percig.

    A fűszereket teheted egy teatojásba vagy gézzacskóba is, így könnyebb lesz eltávolítani őket a végén. A narancshéjat csak a külső, színes részét reszeld le, a fehér rész keserű lehet.

    4

    Időnként keverd meg az italt, és figyelj rá, hogy ne forrald fel teljesen, csak tartsd melegen, hogy az ízek szépen összeérjenek.

    A forralás elkerülése fontos, mert a fűszerek keserűvé válhatnak.

    5

    Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fűszereket és a narancshéjat, majd öntsd vissza a meleg lábasba.

    A fűszereket kidobhatod, de a fahéjrudat még felhasználhatod más italokhoz is.

    6

    Tálalás előtt tegyél minden bögrébe egy vékony almaszeletet, majd öntsd rá a forró italt.

    Az almaszeletet előzőleg citromlébe mártogathatod, hogy ne barnuljon meg.

    7

    Díszítésként adhatsz még egy fahéjrudat vagy egy narancshéj darabot a pohárba. Azonnal fogyaszd, hogy melegen élvezhesd!

    A díszítés opcionális, de feldobja az ital megjelenését.