Forró fahéjas-almás sütemény cider bögrében

Fahéjas-almás sütemény cider

Az almás cider hagyománya évszázadokra nyúlik vissza, és az idők során számos változata született. Az almás sütemény ihlette cider különleges krémes állagot és gazdag fűszeres ízvilágot kapott. Ez az ital tökéletes választás a hűvös estékre. Egy hideg téli estén nincs is jobb, mint egy csésze forró fahéjas-almás sütemény cider, amely azonnal megidézi a frissen sült almás pite illatát. A fűszerek, a vanília és a krémes textúra együtt alkotnak egy ellenállhatatlan melegítő italt. A tökéletes fahéjas-almás sütemény cider titka a lassú melegítés és a vaj-liszt keverék, amely süteményes állagot kölcsönöz az italnak. Ha még gazdagabb ízt szeretnél, adhatsz hozzá egy csipetnyi kardamomot vagy egy kis juharszirupot. Ez az ital ideális ünnepi összejövetelekre, karácsonyi vacsorákhoz vagy egy meghitt otthoni bekuckózós estére.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 l Almalé (100%-os, szűretlen)
100 g Barnacukor
3 db Fahéjrúd
5 db Szegfűszeg
1 csipet Szerecsendió
5 ml Vanília kivonat
1 db Friss alma
100 ml Tejszín
30 g Vaj
10 g Liszt
20 ml Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd az almalét egy nagy fazékba, majd kezdd el közepes lángon melegíteni. Ne hagyd forrni, hogy az ízek finoman összeérjenek.

    A legjobb, ha természetes, nem túl édes almalevet használsz.

    2

    Add hozzá a barnacukrot és a mézet, majd kevergesd, amíg teljesen feloldódnak. A méz természetes édességet és mélyebb ízt ad az italnak.

    Az édesség mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nincs mézed, helyettesítheted juharsziruppal vagy más édesítővel.

    3

    Dobd bele a fahéjrudakat, a szegfűszeget és a szerecsendiót, hogy az ital gazdag, fűszeres aromát kapjon.

    A fűszereket teatojásba is teheted, hogy könnyebben eltávolítsd őket.

    4

    Vágd fel a friss almát vékony szeletekre, és add hozzá az italhoz. Ez kiemeli az alma természetes aromáját és gyümölcsös ízt ad a cidernek.

    Használj keményebb, savanykásabb almafajtát, ami nem fő szét a melegítés során.

    5

    Egy másik edényben olvaszd fel a vajat közepes lángon, majd keverd hozzá a lisztet. Folyamatosan kevergetve pirítsd 1-2 percig, amíg enyhén aranybarna lesz. Ez segít besűríteni az italt és süteményes állagot kölcsönöz neki.

    Vigyázz, hogy a liszt ne égjen meg, mert keserű ízt ad az italnak.

    6

    Öntsd hozzá a tejszínt és a vanília kivonatot, majd lassú tűzön melegítsd tovább, amíg egy selymes, gazdag krémes keveréket kapsz.

    A tejszín helyett használhatsz növényi tejszínt is a laktózmentes verzióhoz.

    7

    Öntsd a krémes keveréket az almás ciderhez, és alaposan keverd el. Hagyd lassan melegedni 15-20 percig, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.

    Keverd gyakran, hogy ne csomósodjon össze.

    8

    Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fűszereket és az alma darabokat.

    A leszűrt alma darabokat felhasználhatod süteményekhez vagy kompóthoz.

    9

    Tálald forrón bögrékben, egy kis fahéjjal megszórva vagy egy vékony almaszelettel díszítve.

    Azonnal tálald, hogy melegen élvezhesd a gazdag ízeket.