Fahéjas-baracklekváros scone tálalva

Fahéjas-baracklekváros scone

A baracklekváros scone a hagyományos angol reggeli és délutáni tea tökéletes kiegészítője. A fahéj meleg fűszeressége és a baracklekvár édes-savanykás íze remek párosítás ebben a puha, omlós süteményben. TIPP: Ha még gazdagabb ízt szeretnél, használj házi baracklekvárt, és adj egy kis vanília kivonatot a tésztához! A scone-t ne dolgozd túl, hogy könnyed és omlós maradjon! Ez a scone kiváló választás egy bögre tea vagy kávé mellé, és akár friss gyümölccsel is tálalhatod.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Teljes kiőrlésű liszt
10 g Sütőpor
1 csipet
5 g Fahéj
80 g Vaj
40 g Méz
120 ml Tej
1 db Tojás
100 g Baracklekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a tökéletes scone-okhoz. A sütőpapír segít elkerülni a leragadást.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy a scone egyenletesen keljen meg.

    3

    A hideg vajat kockázd fel, majd morzsold el a lisztes keverékben, amíg egyenletes, morzsás állagot kapsz.

    A vaj legyen nagyon hideg, mert így a scone omlósabb lesz. Gyorsan dolgozz, hogy ne olvadjon meg.

    4

    Egy külön tálban keverd össze a mézet, a tejet és a tojást.

    A méz, a tej és a tojás legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben keveredjenek.

    5

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egy puha tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg össze nem áll. A túlkeverés kemény scone-t eredményez.

    6

    Lisztezett felületen formázd a tésztát kb. 2 cm vastagságúra, majd vágd háromszögekre vagy korongokra.

    A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. Használj éles kést vagy pogácsaszaggatót.

    7

    Helyezd a scone-okat a sütőpapíros tepsire, és süsd 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a scone színére. Ha túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    8

    Hagyd hűlni néhány percig, majd vágd félbe, és kend meg baracklekvárral.

    A scone akkor a legfinomabb, ha még langyos. A baracklekvár helyett más lekvárt is használhatsz ízlés szerint.