Keverd össze a lisztet, cukrot és sót egy nagy keverőtálban. Add hozzá a vajat, tojást és fehérbort, majd gyúrd össze sima, rugalmas tésztává. Fóliába csomagolva pihentesd 30 percig hűtőben.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés fehérbort, ha túl ragacsos, egy kevés lisztet.
A töltelékhez keverd össze a mascarponét, porcukrot, vanília kivonatot és őrölt fahéjat. Spatulával keverd simára. Hűtsd le legalább 30 percre, hogy a krém könnyen adagolható legyen.
A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni és ne legyen csomós a krém.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra. Vágj 10x10 cm-es négyzeteket, majd tekerd fel fém cannoli formákra. A széleket nedvesítsd be, majd nyomd össze, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
A tésztát nagyon vékonyra kell nyújtani, különben sütés után túl vastag lesz. A nedvesítéshez használj egy kis vizet vagy felvert tojást.
Hevítsd fel az olajat egy mély lábasban 180°C-ra. Süss 2-3 darabot egyszerre aranybarnára. Papírtörlőn csepegtesd le, majd ha kihűlt, óvatosan húzd le a formáról.
Az olaj hőmérsékletét érdemes sütőthermometerrel ellenőrizni. Ha az olaj nem elég forró, a cannoli megszívja magát olajjal. Ha túl forró, hamar megég.
A kihűlt cannolikat habzsák segítségével töltsd meg a fahéjas mascarponekrémmel. Töltsd meg mindkét végén, hogy egyenletes legyen. A frissesség megőrzése érdekében közvetlenül tálalás előtt töltsd meg.
Ha nincs habzsákod, használhatsz egy sima zacskót, aminek levágod a sarkát. A cannoli héj könnyen törik, ezért óvatosan töltsd meg.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral és egy kevés fahéjjal. A fahéj meleg, fűszeres aromája tökéletesen illik a mascarpone selymességéhez. Díszítés nem szükséges, az ízvilág önmagáért beszél.
A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, mert a nedvességtől hamar elolvad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.