Fahéjas cannoli tálalva

Fahéjas cannoli

A fahéjat már az ókorban is nagy becsben tartották – egzotikus és fűszeres aromája miatt gyakran csak a kiváltságosok asztalára kerülhetett. A modern desszertvilágban a fahéj remekül kiegészíti a lágy, krémes töltelékeket, különösen egy ropogós cannoli héjban. A fahéjas cannoli tökéletes választás az őszi-téli hónapokban, amikor a melegítő fűszerek előtérbe kerülnek. Ünnepi alkalmakra, baráti vendéglátásra vagy csak egy kényeztető édességként is ideális. Tipp: a krémet előző nap is elkészítheted, így másnapra tökéletesen összeérnek az ízek. Tálalás előtt pár csepp narancshéjjal is feldobhatod, hogy még illatosabb legyen.

Előkészület 45 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 55 perc
1410 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Liszt
30 g Cukor
30 g Vaj
1 db Tojás
40 ml Fehérbor
1 csipet
100 g Mascarpone
30 g Porcukor
1 tk. Vanília kivonat
1 tk. Őrölt fahéj
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, cukrot és sót egy nagy keverőtálban. Add hozzá a vajat, tojást és fehérbort, majd gyúrd össze sima, rugalmas tésztává. Fóliába csomagolva pihentesd 30 percig hűtőben.

    A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés fehérbort, ha túl ragacsos, egy kevés lisztet.

    2

    A töltelékhez keverd össze a mascarponét, porcukrot, vanília kivonatot és őrölt fahéjat. Spatulával keverd simára. Hűtsd le legalább 30 percre, hogy a krém könnyen adagolható legyen.

    A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni és ne legyen csomós a krém.

    3

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra. Vágj 10x10 cm-es négyzeteket, majd tekerd fel fém cannoli formákra. A széleket nedvesítsd be, majd nyomd össze, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

    A tésztát nagyon vékonyra kell nyújtani, különben sütés után túl vastag lesz. A nedvesítéshez használj egy kis vizet vagy felvert tojást.

    4

    Hevítsd fel az olajat egy mély lábasban 180°C-ra. Süss 2-3 darabot egyszerre aranybarnára. Papírtörlőn csepegtesd le, majd ha kihűlt, óvatosan húzd le a formáról.

    Az olaj hőmérsékletét érdemes sütőthermometerrel ellenőrizni. Ha az olaj nem elég forró, a cannoli megszívja magát olajjal. Ha túl forró, hamar megég.

    5

    A kihűlt cannolikat habzsák segítségével töltsd meg a fahéjas mascarponekrémmel. Töltsd meg mindkét végén, hogy egyenletes legyen. A frissesség megőrzése érdekében közvetlenül tálalás előtt töltsd meg.

    Ha nincs habzsákod, használhatsz egy sima zacskót, aminek levágod a sarkát. A cannoli héj könnyen törik, ezért óvatosan töltsd meg.

    6

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral és egy kevés fahéjjal. A fahéj meleg, fűszeres aromája tökéletesen illik a mascarpone selymességéhez. Díszítés nem szükséges, az ízvilág önmagáért beszél.

    A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, mert a nedvességtől hamar elolvad.