Langyosítsd meg a tejet, és keverd el benne a cukrot. Morzsold bele az élesztőt, és hagyd felfutni.
Ügyelj arra, hogy a tej ne legyen túl forró, mert az károsíthatja az élesztőt. A langyos tej ideális a felfuttatáshoz.
A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, a tojást, az olvasztott vajat, és a felfutott élesztőt. Gyúrd sima tésztává.
A szitált liszt könnyebb és levegősebb tésztát eredményez. A vajat ne forrón add hozzá, hanem olvasztva, de hűtve.
Letakarva keleszd a tésztát meleg helyen kb. 1 órát, amíg a duplájára nő.
A tésztát letakarhatod egy konyharuhával vagy folpackkal, hogy ne száradjon ki a teteje. A meleg hely segít a tésztának gyorsabban megkelni.
Nyújtsd ki a tésztát téglalap alakúra, kb. 1 cm vastagságúra. Szórd meg fahéjjal és barna cukorral, majd locsold meg olvasztott vajjal.
A fahéj és a barna cukor mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A vajat egyenletesen locsold el a tésztán, hogy mindenhol legyen belőle.
Tekerd fel a tésztát szorosan, majd vágd kb. 2-3 cm vastag szeletekre, hogy csigák legyenek.
A szoros feltekerés biztosítja, hogy a csigák szép formájúak legyenek. A szeleteléshez használj éles kést vagy cérnát, hogy ne nyomd össze a tésztát.
Helyezd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd pihenni még 15 percig.
A pihentetés alatt a csigák még egy kicsit megkelnek, így sütés után puhábbak lesznek.
Süsd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Figyelj a sütési időre, mert a sütő teljesítménye eltérő lehet. Ha a csigák túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Hűtsd le a csigákat, majd szórj rá porcukrot tálalás előtt.
A porcukrot csak a kihűlt csigákra szórd, mert a melegen megolvadna és elveszítené a díszítő hatását.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.