Egy lábasban melegítsd fel a tejet és a tejszínt közepes lángon.
Ne forrald fel a tejet és a tejszínt, mert akkor leéghet, és kellemetlen íze lesz a csokoládénak.
Törd össze az étcsokoládét, és add a meleg tej-tejszín keverékhez. Keverd folyamatosan, amíg a csokoládé teljesen felolvad.
Használj jó minőségű étcsokoládét a legjobb ízélményért. A folyamatos keverés segít elkerülni, hogy a csokoládé leégjen az edény aljára.
Add hozzá a cukrot, az őrölt fahéjat és a vanília kivonatot. Keverd simára.
A fahéj mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nincs vanília kivonatod, használhatsz vaníliás cukrot is.
Öntsd a forró csokoládét poharakba vagy bögrékbe.
A poharakat előmelegítheted, hogy a csokoládé tovább maradjon meleg.
Díszítsd fahéjrúdakkal, és tálalás előtt szórj a tetejére egy kevés őrölt fahéjat.
A tejszínhab is remekül illik a tetejére! Kínálhatsz mellé kekszet vagy apró süteményeket is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.