Fahéjas cukros palacsinta tálalva

Fahéjas cukros palacsinta

A palacsinta az egyik legnépszerűbb desszert és reggeli világszerte, amely számos változatban létezik. A fahéjas cukros palacsinta az egyik legegyszerűbb és legízletesebb verzió, amely a fahéj fűszerességét és a cukor édességét ötvözi egy puha és vékony tésztában. Ez a recept tökéletes választás azok számára, akik gyors és finom édességet szeretnének készíteni otthon. Ideális reggeliként vagy egy kellemes délutáni nassolnivalóként egy csésze tea vagy kávé mellé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
300 ml Tej
2 db Tojás
50 g Kristálycukor
1 csipet
20 ml Olaj
30 g Vaj
5 g Fahéj
40 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a kristálycukrot.

    A só kiemeli az édes ízeket, ezért ne hagyd ki!

    2

    Adj hozzá két tojást, és fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A fokozatos tej hozzáadásával elkerülheted a csomók kialakulását. Használj habverőt a sima tészta eléréséhez.

    3

    Öntsd hozzá az olajat, majd hagyd pihenni a tésztát legalább 15 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a palacsinta könnyebb és rugalmasabb lesz.

    4

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és kenj meg egy kevés olajjal.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, hogy a palacsinta ne ragadjon le, de ne legyen túl forró, mert akkor megég.

    5

    Egy merőkanál segítségével önts egy adag tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el, hogy vékony palacsintát kapj.

    Ha túl vastag a palacsinta, adj hozzá egy kevés tejet a tésztához.

    6

    Süsd a palacsintát 1-2 percig, amíg az alja aranybarnára pirul, majd óvatosan fordítsd meg, és süsd további 1 percig a másik oldalát.

    A palacsintát akkor fordítsd meg, amikor az alja már szilárd és a tetején buborékok jelennek meg.

    7

    Egy kis tálban keverd össze a porcukrot és a fahéjat.

    A porcukor helyett használhatsz kristálycukrot is, de ebben az esetben érdemes a palacsintát még melegen megszórni vele, hogy jobban rátapadjon. A fahéj mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    8

    A megsült palacsintákat kend meg olvasztott vajjal, majd szórd meg a fahéjas cukor keverékkel.

    Az olvasztott vaj helyett használhatsz olvasztott kókuszzsírt is a különlegesebb ízért.

    9

    Tekerj fel vagy hajts össze minden palacsintát, majd tálald melegen, friss gyümölccsel vagy egy kevés extra porcukorral díszítve.

    A palacsintákat melegen tartáshoz tedd egy előmelegített sütőbe, amíg az összes elkészül.