Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a kristálycukrot.
A só kiemeli az édes ízeket, ezért ne hagyd ki!
Adj hozzá két tojást, és fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A fokozatos tej hozzáadásával elkerülheted a csomók kialakulását. Használj habverőt a sima tészta eléréséhez.
Öntsd hozzá az olajat, majd hagyd pihenni a tésztát legalább 15 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a palacsinta könnyebb és rugalmasabb lesz.
Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és kenj meg egy kevés olajjal.
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, hogy a palacsinta ne ragadjon le, de ne legyen túl forró, mert akkor megég.
Egy merőkanál segítségével önts egy adag tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el, hogy vékony palacsintát kapj.
Ha túl vastag a palacsinta, adj hozzá egy kevés tejet a tésztához.
Süsd a palacsintát 1-2 percig, amíg az alja aranybarnára pirul, majd óvatosan fordítsd meg, és süsd további 1 percig a másik oldalát.
A palacsintát akkor fordítsd meg, amikor az alja már szilárd és a tetején buborékok jelennek meg.
Egy kis tálban keverd össze a porcukrot és a fahéjat.
A porcukor helyett használhatsz kristálycukrot is, de ebben az esetben érdemes a palacsintát még melegen megszórni vele, hogy jobban rátapadjon. A fahéj mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
A megsült palacsintákat kend meg olvasztott vajjal, majd szórd meg a fahéjas cukor keverékkel.
Az olvasztott vaj helyett használhatsz olvasztott kókuszzsírt is a különlegesebb ízért.
Tekerj fel vagy hajts össze minden palacsintát, majd tálald melegen, friss gyümölccsel vagy egy kevés extra porcukorral díszítve.
A palacsintákat melegen tartáshoz tedd egy előmelegített sütőbe, amíg az összes elkészül.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.