Fahéjas mangós barbecue szósz tálalva

Fahéjas mangós barbecue szósz

A fahéjas mangós barbecue szósz a gyümölcsös édességet és a fűszeres pikánsságot ötvözi. A mangó gazdag íze és a fahéj meleg fűszeressége harmonikusan egészíti ki a barbecue szósz karakteres ízét. Ez a szósz ideális kiegészítő grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy akár tésztákhoz is. Képzeld el, ahogy a mangó és fahéj illata keveredik a barbecue szósz füstös aromájával – ez a szósz tökéletes választás egy különleges étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Érett mangó
100 ml Barbecue szósz
5 g Fahéj
3 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
20 g Méz
30 ml Almaecet
20 ml Olívaolaj
5 g
3 g Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: a mangót hámozd meg, magozd ki és vágd apró kockákra, a vöröshagymát és fokhagymát aprítsd finomra.

    A mangó kiválasztásánál figyelj, hogy érett, de ne túl puha legyen, így könnyebb vele dolgozni.

    2

    Egy közepes lábasban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított vöröshagymát, és párold 3-4 percig, amíg üveges lesz.

    Ne hagyd, hogy a hagyma megbarnuljon, mert az keserű ízt adhat a szósznak. Alacsony lángon, türelmesen párold.

    3

    Add hozzá az aprított fokhagymát, majd pirítsd további 1 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagyma nagyon hamar megég, ezért csak az utolsó percben add hozzá, és folyamatosan keverd.

    4

    Öntsd hozzá a mangót, barbecue szószt, mézet és almaecetet. Keverd alaposan össze.

    Ha nincs friss mangód, használhatsz konzerv mangót is, de csöpögtesd le előtte.

    5

    Add hozzá a fahéjat, sót és borsot, majd keverd alaposan össze.

    A fahéjat óvatosan adagold, mert intenzív íze van. Kezdd kevesebbel, és kóstolás után adj hozzá többet, ha szükséges.

    6

    Forrald fel a mártást, majd csökkentsd a hőfokot alacsonyra, és főzd 15-20 percig, amíg a mártás besűrűsödik és az ízek összeérnek.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le az alja.

    7

    Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több mézzel az édességért vagy almaecettel a savanykásabb ízért.

    Az ízek beállításánál vedd figyelembe, hogy hűlés közben az ízek intenzívebbé válhatnak.

    8

    Hagyd kissé kihűlni, majd turmixold simára botmixerrel. Tálald grillezett húsok, csirke vagy sült zöldségek mellé.

    A botmixer használatakor légy óvatos, mert a forró szósz fröcsöghet. Használj magas falú edényt, és lassan kezdd a turmixolást.