A marcipánt reszeld le, vagy vágd apró darabokra. Ha nagyobb darabokban van, könnyebben keverhető lesz a masszába.
A marcipánt érdemes hűtőből kivenni közvetlenül a felhasználás előtt, mert így könnyebben reszelhető.
A tojások sárgáját keverd össze a barna cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos és sima nem lesz.
A tojássárgáját és a cukrot addig kell keverni, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és a keverék világosabb színű nem lesz.
A fahéjat egy tálkában keverd össze a reszelt marcipánnal.
A marcipánt érdemes hűtőből kivenni reszelés előtt, így könnyebben kezelhető és nem ragad annyira.
A tejszínt egy nagy tálban verjük fel, de ne túl keményre, hogy megmaradjon a könnyed textúrája.
A tejszínt akkor jó felverni, ha hideg. Ha túlverjük, vaj lesz belőle.
A tojásos cukros keveréket és a fahéjas marcipánt keverd össze, majd lassan, folyamatosan add hozzá a felvert tejszínt. Keverd óvatosan, hogy a tejszín ne veszítse el a légies állagát.
A tejszínt óvatosan, alulról felfelé mozdulatokkal keverd a többi hozzávalóhoz, hogy a levegő benne maradjon.
Az elkészített masszát öntsd egy megfelelő edénybe, és tedd a mélyhűtőbe legalább 4 órára, hogy a parfé megszilárduljon.
A parfé edényét érdemes folpackkal lefedni, hogy ne vegyen át szagokat a fagyasztóból.
Tálalás előtt egy kis reszelt marcipánnal vagy fahéjjal díszítheted a parfé tetejét.
A parfé tálalás előtt kb. 10-15 perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy kicsit megpuhuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.