Fahéjas-marcipános parfé tálalva

Fahéjas-marcipános parfé

A fahéjas-marcipános parfé egy különleges téli desszert, amely a meleg fűszeres fahéj ízét és a marcipán édes aromáját ötvözi. A parfé gazdag, krémes textúrája és illatos fűszerei tökéletesen illenek egy hideg téli estén, amikor valami igazán különleges édességre vágyunk. Ez a recept könnyen elkészíthető otthon, és egy igazán ínycsiklandó desszert lesz a karácsonyi vagy egyéb ünnepi asztalon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 4 óra
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
100 g Marcipán
100 g Barna cukor
4 db Tojás sárgája
1 tk. Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marcipánt reszeld le, vagy vágd apró darabokra. Ha nagyobb darabokban van, könnyebben keverhető lesz a masszába.

    A marcipánt érdemes hűtőből kivenni közvetlenül a felhasználás előtt, mert így könnyebben reszelhető.

    2

    A tojások sárgáját keverd össze a barna cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos és sima nem lesz.

    A tojássárgáját és a cukrot addig kell keverni, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és a keverék világosabb színű nem lesz.

    3

    A fahéjat egy tálkában keverd össze a reszelt marcipánnal.

    A marcipánt érdemes hűtőből kivenni reszelés előtt, így könnyebben kezelhető és nem ragad annyira.

    4

    A tejszínt egy nagy tálban verjük fel, de ne túl keményre, hogy megmaradjon a könnyed textúrája.

    A tejszínt akkor jó felverni, ha hideg. Ha túlverjük, vaj lesz belőle.

    5

    A tojásos cukros keveréket és a fahéjas marcipánt keverd össze, majd lassan, folyamatosan add hozzá a felvert tejszínt. Keverd óvatosan, hogy a tejszín ne veszítse el a légies állagát.

    A tejszínt óvatosan, alulról felfelé mozdulatokkal keverd a többi hozzávalóhoz, hogy a levegő benne maradjon.

    6

    Az elkészített masszát öntsd egy megfelelő edénybe, és tedd a mélyhűtőbe legalább 4 órára, hogy a parfé megszilárduljon.

    A parfé edényét érdemes folpackkal lefedni, hogy ne vegyen át szagokat a fagyasztóból.

    7

    Tálalás előtt egy kis reszelt marcipánnal vagy fahéjjal díszítheted a parfé tetejét.

    A parfé tálalás előtt kb. 10-15 perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy kicsit megpuhuljon.