Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. Kb. 30-35°C az ideális hőmérséklet.
Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a fahéjat. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.
A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert gátolja a működését. Mindig a liszttel keverd el először.
A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.
A tálat kend ki egy kevés olívaolajjal, mielőtt beleteszed a tésztát, így nem fog ráragadni.
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.
Ne nyomkodd ki a tésztából a levegőt, hogy a focaccia könnyű és levegős maradjon.
A tésztát kend meg a mézzel, majd szórd meg egy kevés fahéjjal. A tészta szélét hajtsd fel.
A mézet egy kicsit megmelegítheted, hogy könnyebben kenhető legyen.
Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.
A sütőbe tegyél egy vízzel teli edényt, hogy a focaccia ne száradjon ki.
Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.
A friss rozmaring is nagyon jól illik ehhez a focacciához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.