Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, szárított élesztőt, cukrot, sót és a fahéjat – ez képezi az édes naan tésztájának fűszeres alapját.
Használj jó minőségű, friss szárított élesztőt a legjobb eredmény érdekében.
Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és olívaolajat. Gyúrd sima, rugalmas tésztává kb. 10 perc alatt. A tészta puha, de nem ragacsos legyen.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, de ne túl sokat, mert a naan kemény lehet.
Fedd le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen 1 órát, amíg a duplájára nő.
A tésztát letakarhatod egy konyharuhával vagy folpackkal, hogy ne száradjon ki a teteje.
A megkelt tésztát oszd 6 egyenlő részre, formálj belőlük gombócokat, majd nyújtsd ki őket ovális formára.
A gombócokat érdemes pihentetni pár percig, mielőtt kinyújtanád őket, így könnyebben kezelhetőek lesznek.
A kinyújtott naan egyik felét kend meg mézzel, majd hajtsd rá a másik felét, és óvatosan nyomd le. Ezután kissé nyújtsd újra, hogy egyenletes formát kapj.
A mézet egyenletesen kend el a tésztán, hogy mindenhol édes legyen.
Forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon. Süsd a naanokat oldalanként 1-2 percig, amíg szép aranybarna foltok jelennek meg rajtuk.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg a naanokat. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a lángot.
A frissen sült naanokat kend meg olvasztott vajjal – így extra selymes textúrát és fényt kapnak.
A vaj helyett használhatsz ghít (tisztított vajat) is a még gazdagabb ízért.
Tálald azonnal. Melegen a legfinomabb, önmagában vagy egy kis extra mézzel meglocsolva.
A naanokat tálalhatod vaníliafagyival vagy tejszínhabbal is.
Tipp: ha szeretnéd, megszórhatod kevés fahéjas porcukorral is tálalás előtt – ettől még ünnepibb lesz.
A fahéjas porcukor helyett használhatsz sima porcukrot is, vagy akár egy kis tejszínhabbal is tálalhatod.
A mézet soha ne forrósítsd túl, különben karamellizálódik – a töltés előtt legyen szobahőmérsékletű és jól kenhető állagú.
Ha a méz túl sűrű, tedd rövid időre meleg vízbe, hogy folyékonyabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.