Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy muffin formát papírkapszlikkal.
Ha nincs papírkapszlid, a muffin formát alaposan vajazd ki és lisztezd meg.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, fahéjat, sütőport és egy csipet sót.
A sütőpor egyenletes eloszlása érdekében érdemes a száraz hozzávalókat alaposan összekeverni.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat és a tejet, majd keverd simára.
A nedves hozzávalókat csak addig keverd, amíg össze nem állnak. A túlkeverés kemény muffint eredményezhet.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg éppen csak elvegyülnek. Ne keverd túl!
A túlkeverés kemény muffinokat eredményez. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen csak nedvesek nem lesznek.
Töltsd meg a muffin kapszlikat a tésztával körülbelül háromnegyedig.
Ha túl sok tésztát teszel a kapszlikba, a muffinok kifolyhatnak sütés közben.
Süsd a muffinokat az előmelegített sütőben 18-20 percig, vagy amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
A sütési idő sütőtől függően változhat. Figyeld a muffinokat, és végezz tűpróbát.
Hagyd a muffinokat 5 percig a formában hűlni, majd helyezd őket rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
A rácson hűlés segít, hogy a muffinok alja ne ázzon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.