Egy közepes lábasban közepes lángon hevítsd fel a narancslevet és az almaecetet.
Használj frissen facsart narancslevet a legjobb íz érdekében.
Add hozzá a barna cukrot és a mézet, majd keverd el, hogy teljesen feloldódjanak.
A cukor és a méz mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.
Keverd bele az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát és a friss gyömbért.
A vöröshagymát nagyon apróra vágd, hogy ne legyen túl domináns az íze.
Add hozzá az áfonyát, a fahéjrudat és a reszelt narancshéjat, majd főzd alacsony-közepes lángon 15-20 percig, amíg az áfonya megpuhul és besűrűsödik.
Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le.
Keverd hozzá a füstölt paprikát, a sót és a fekete borsot, majd főzd további 2-3 percig.
A füstölt paprika adja a chutney különleges ízét, de ha nincs, használhatsz sima paprikát is.
Vedd ki a fahéjrudat, és ha simább állagot szeretnél, botmixerrel pürésítheted a chutney-t.
A botmixer használata opcionális, ha szereted a darabosabb állagot, hagyd ki.
Hagyd kihűlni, majd üvegbe töltve tárold hűtőben. Tálald sajtokhoz, sült húsokhoz vagy pirított kenyérrel.
A chutney hűtőben légmentesen záródó edényben akár 2 hétig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.