Készítsd el a tésztát: Egy tálban szitáld át a lisztet, add hozzá az élesztőt, a cukrot és a sót. Keverd össze.
A liszt átszitálása segít abban, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.
Fokozatosan öntsd hozzá a meleg vizet és joghurtot, miközben a tésztát dagasztod. Gyúrd addig, amíg sima és rugalmas tésztát kapsz.
A víz és a joghurt hőmérséklete legyen langyos, ne forró. A tésztát legalább 10 percig gyúrd, hogy a glutén megfelelően kialakuljon.
Helyezd a tésztát egy kiolajozott tálba, fedd le konyharuhával, és hagyd kelni 1-1,5 órát, amíg kétszeresére nő.
A tésztát meleg, huzatmentes helyen keleszd. Ha nincs elég időd, akár hosszabb ideig is kelhet a tészta, a lényeg, hogy duplájára nőjön.
A megkelt tésztát oszd 6-8 egyenlő részre. Formázz belőlük gömböket, majd nyújtsd ki őket vékony, ovális alakúra.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. A naanokat minél vékonyabbra nyújtsd, hogy gyorsabban süljenek meg.
Egy forró serpenyőt kenj meg egy kanál olajjal, és süsd ki a naanokat egyenként. Mindkét oldalukat 2-3 percig süsd, amíg aranybarna színük lesz.
A serpenyő legyen nagyon forró, hogy a naanok gyorsan megsüljenek és ne száradjanak ki. Ha nincs elég forró a serpenyő, a naanok kemények lesznek.
A fahéjat és a rumot egy kis tálban keverd össze. A frissen sült naanokat kend meg a fahéjas-rumos keverékkel, és tálald melegen.
A rum mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha gyerekek is esznek belőle, a rumot helyettesítheted narancslével vagy almalével.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.