Fahéjas-rumos naan tálalva

Fahéjas-rumos naan

A naan kenyér az indiai konyha egyik legismertebb étke, és sokféleképpen elkészíthető. A fahéjas-rumos naan egy különleges desszert változata, amely az édes ízek és a fűszeres fahéj kombinációjával varázsolja el az étkezéseket. A rumos fahéjjal megkent naan egyedi és különleges élményt kínál, amely tökéletes választás lehet egy különleges vacsorához vagy desszerthez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
7 g Élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
150 ml Meleg víz
100 ml Joghurt
1 ek. Olaj
1 tk. Fahéj
2 ek. Rum

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a tésztát: Egy tálban szitáld át a lisztet, add hozzá az élesztőt, a cukrot és a sót. Keverd össze.

    A liszt átszitálása segít abban, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a meleg vizet és joghurtot, miközben a tésztát dagasztod. Gyúrd addig, amíg sima és rugalmas tésztát kapsz.

    A víz és a joghurt hőmérséklete legyen langyos, ne forró. A tésztát legalább 10 percig gyúrd, hogy a glutén megfelelően kialakuljon.

    3

    Helyezd a tésztát egy kiolajozott tálba, fedd le konyharuhával, és hagyd kelni 1-1,5 órát, amíg kétszeresére nő.

    A tésztát meleg, huzatmentes helyen keleszd. Ha nincs elég időd, akár hosszabb ideig is kelhet a tészta, a lényeg, hogy duplájára nőjön.

    4

    A megkelt tésztát oszd 6-8 egyenlő részre. Formázz belőlük gömböket, majd nyújtsd ki őket vékony, ovális alakúra.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. A naanokat minél vékonyabbra nyújtsd, hogy gyorsabban süljenek meg.

    5

    Egy forró serpenyőt kenj meg egy kanál olajjal, és süsd ki a naanokat egyenként. Mindkét oldalukat 2-3 percig süsd, amíg aranybarna színük lesz.

    A serpenyő legyen nagyon forró, hogy a naanok gyorsan megsüljenek és ne száradjanak ki. Ha nincs elég forró a serpenyő, a naanok kemények lesznek.

    6

    A fahéjat és a rumot egy kis tálban keverd össze. A frissen sült naanokat kend meg a fahéjas-rumos keverékkel, és tálald melegen.

    A rum mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha gyerekek is esznek belőle, a rumot helyettesítheted narancslével vagy almalével.