A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, fahéjat és a sót.
A sütő előmelegítése nagyon fontos a scone megfelelő állagához. A fahéjat ízlés szerint növelheted, de figyelj, hogy ne legyen túl erős.
A hideg vajat kockázd fel, majd morzsoljd bele a lisztes keverékbe, hogy egy homokos állagú tésztát kapj.
A vaj legyen nagyon hideg, akár fagyos is, hogy a scone omlós legyen. A morzsolást gyorsan végezd el, nehogy a vaj megolvadjon.
Add hozzá a tojást, tejet, és a vaníliás cukrot, majd gyorsan dolgozd össze a tésztát.
A tésztát csak addig dolgozd össze, amíg a hozzávalók össze nem állnak. A túlkeverés kemény scone-t eredményez.
A tésztát helyezd egy lisztezett felületre és formázz belőle egy kb. 3 cm vastag korongot.
A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. A korong vastagsága befolyásolja a scone puhaságát.
A korongot vágd 6-8 darabra, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a scone színére. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Miután elkészültek, hagyd őket pár percig hűlni, majd tálald őket frissen.
A frissen sült scone a legfinomabb, de langyosan is nagyon jó. Kínálhatod vajjal, lekvárral vagy tejszínhabbal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.