Fahéjas tejszínhab torta fahéjjal megszórva

Fahéjas tejszínhab torta

A Fahéjas tejszínhab torta egy igazán különleges desszert, amely a fahéj meleg fűszerességét ötvözi a könnyed tejszínhabbal. Ez a torta tökéletes választás őszi és téli alkalmakra, hiszen illatos fűszereivel és könnyed textúrájával igazán otthonos hangulatot teremt. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így ideális választás családi ebédekhez vagy ünnepi alkalmakra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
2600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Vaj
300 ml Tejszín
50 g Porcukor
2 tk. Fahéj
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliakivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon, és könnyen ki tudod venni a tortát a formából.

    2

    A lisztet keverd össze a sütőporral, fahéjjal és egy csipet sóval.

    A só kiemeli az édes ízeket. A sütőport, fahéjat egyenletesen keverd el a liszttel.

    3

    A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a cukorral. Add hozzá a tojásokat, és habosítsd fel.

    A felolvasztott vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat. A tojásokat alaposan keverd el a vajas-cukros keverékkel, hogy a tészta szép, sima legyen.

    4

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, majd keverd simára a tésztát.

    A száraz hozzávalókat lassan adagold, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, csak amíg össze nem áll.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 25-30 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki. Hagyd kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a tortára. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával. A tortát hagyd a formában kihűlni, mielőtt kivennéd.

    6

    A tejszínt verd kemény habbá a porcukorral és a vaníliakivonattal.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós. Ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódhat.

    7

    A kihűlt tortalapot vágd vízszintesen két részre. Kend meg az alsó réteget a tejszínhabbal, majd helyezd rá a felső réteget.

    Használj éles, recés kést a torta vágásához. A tejszínhabot egyenletesen kend el a tortalapon.

    8

    A torta tetejét és oldalát vond be a maradék tejszínhabbal, és szórd meg fahéjjal. Tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés segít, hogy a tejszínhab megdermedjen és a torta könnyebben szeletelhető legyen. A fahéjat szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.

    9

    Tálalás előtt szeleteld fel, és díszítsd további fahéjjal vagy porcukorral.

    A tortát tálalás előtt közvetlenül szeleteld fel, hogy a tejszínhab ne olvadjon meg.