Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon, és könnyen ki tudod venni a tortát a formából.
A lisztet keverd össze a sütőporral, fahéjjal és egy csipet sóval.
A só kiemeli az édes ízeket. A sütőport, fahéjat egyenletesen keverd el a liszttel.
A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a cukorral. Add hozzá a tojásokat, és habosítsd fel.
A felolvasztott vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat. A tojásokat alaposan keverd el a vajas-cukros keverékkel, hogy a tészta szép, sima legyen.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, majd keverd simára a tésztát.
A száraz hozzávalókat lassan adagold, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, csak amíg össze nem áll.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 25-30 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki. Hagyd kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a tortára. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával. A tortát hagyd a formában kihűlni, mielőtt kivennéd.
A tejszínt verd kemény habbá a porcukorral és a vaníliakivonattal.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós. Ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódhat.
A kihűlt tortalapot vágd vízszintesen két részre. Kend meg az alsó réteget a tejszínhabbal, majd helyezd rá a felső réteget.
Használj éles, recés kést a torta vágásához. A tejszínhabot egyenletesen kend el a tortalapon.
A torta tetejét és oldalát vond be a maradék tejszínhabbal, és szórd meg fahéjjal. Tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít, hogy a tejszínhab megdermedjen és a torta könnyebben szeletelhető legyen. A fahéjat szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.
Tálalás előtt szeleteld fel, és díszítsd további fahéjjal vagy porcukorral.
A tortát tálalás előtt közvetlenül szeleteld fel, hogy a tejszínhab ne olvadjon meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.