Langyosítsd meg a tejet, és keverd el benne a cukor felét. Morzsold bele az élesztőt, és hagyd felfutni 10 perc alatt.
A tej ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. Akkor jó a hőmérséklete, ha az ujjad elbírja benne.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a maradék cukrot. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat, majd gyúrd össze sima tésztává.
A tésztát alaposan gyúrd össze, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ez legalább 8-10 percig tart.
Takard le a tésztát konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A tészta keléséhez ideális hőmérséklet a 25-30°C. Ha nincs meleg helyed, tedd a sütőbe, és kapcsold be a legalacsonyabb fokozatra pár percre, majd kapcsold ki.
Keverd össze a barna cukrot a fahéjjal. Nyújtsd ki a megkelt tésztát téglalap alakúra, majd szórd meg a fahéjas cukorral.
A fahéjas cukrot egyenletesen szórd el a tésztán, hogy minden tekercs ugyanolyan ízű legyen.
Tekerd fel a tésztát szorosan, mint egy roládot, majd szeleteld fel 2-3 cm vastag darabokra.
A tekercset éles késsel vagy cérnával is felszeletelheted. A cérna használata megakadályozza, hogy a tekercsek összenyomódjanak.
Helyezd a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyd őket további 20 percig kelni.
A második kelesztés segít, hogy a tekercsek még puhábbak és levegősebbek legyenek.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd a fahéjas tekercseket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütési idő sütőtől függően változhat. Figyeld a tekercseket, és ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Tálald melegen vagy szobahőmérsékleten. Tetszés szerint locsold meg porcukorból és tejből készült mázzal.
A mázhoz keverj össze porcukrot kevés tejjel, amíg sűrű, de folyékony állagot nem kapsz. Ízesítheted vaníliakivonattal vagy citromlével is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.