A csicseriborsó lisztet tedd egy nagy tálba, majd fokozatosan add hozzá a vizet. Keverd addig, amíg sima, csomómentes tésztát nem kapsz.
Ha csomósodna a tészta, használj kézi habverőt, hogy simára keverd.
Tedd félre a tésztát 30 percre pihenni. Ez alatt a csicseriborsó liszt a vizet jól felszívja, és könnyebbé válik az állaga.
A pihentetett tészta szebben sül és egységesebb textúrát kap.
A fokhagymát zúzd össze, és apróra vágd a rozmaringot.
A fokhagymát ne pirítsd meg túl korán, mert keserűvé válhat. Ha friss rozmaringot használsz, akkor az aromája még intenzívebb lesz.
Melegíts fel 2 evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd add hozzá a fokhagymát és a rozmaringot. Pirítsd őket 1-2 percig, amíg az olaj átveszi az ízüket.
A rozmaringot apróra vágva, frissen használva még jobban kiemeli az ízeket.
Miután a fokhagyma és rozmaring átjárta az olajat, add hozzá a csicseriborsó lisztes tésztát, majd jól keverd össze.
A keverést mindig alulról felfelé végezd, hogy ne sértsd meg a tészta szerkezetét.
Süssük a fainát közepes lángon 20-30 percig, amíg az alja aranybarna lesz. Ha szükséges, pótold az olajat közben.
A fainát akkor fordítsd meg, amikor a széle kezd aranybarnára sülni, hogy a közepén puha maradjon.
Tálald a frissen készült fainát, és locsold meg a maradék olívaolajjal.
A frissen locsolt olívaolaj extra ízt és selymes állagot ad a fainának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.