Fainá paradicsomszósszal és friss bazsalikom levelekkel tálalva

Fainá paradicsomszósszal

A fainá egy tradicionális étel, amely a Közel-Keleten és Indiában népszerű. A csicseriborsó lisztből készült fainá egy egyszerű, mégis ínycsiklandó étel, amelyet különféle szószokkal és fűszerekkel tálalnak. A paradicsomszósz hozzáadása még gazdagabbá teszi az ételt, miközben friss, ropogós textúrát biztosít. Az étel friss bazsalikommal tálalva a legfinomabb, ami az egész étkezést különlegessé varázsolja.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Csicseriborsó liszt
300 ml Víz
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Oregánó
4 db Paradicsom
1 csokor Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsó lisztet keverd el a vízzel, hogy sima tésztát kapj. Adj hozzá egy csipet sót és borsot, majd hagyd pihenni 10-15 percig.

    A tészta legyen viszonylag folyós, de ne túl híg. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd öntsd bele a tésztát. Főzd alacsony lángon 10-12 percig, amíg a fainá szép aranybarna lesz.

    Ne keverd túl sokat a fainát sütés közben, hogy szép ropogós héja legyen.

    3

    Amíg a fainá sül, készítsd el a paradicsomszószt. A paradicsomokat hámozd meg, és vágd apró kockákra.

    A paradicsomokat könnyen meghámozhatod, ha forró vízbe meríted őket 1-2 percre, majd lehúzod a héjukat.

    4

    Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd meg. Ezután add hozzá a paradicsomot és az oregánót, és főzd 10 percig.

    Ha szeretnéd, egy pici cukrot is adhatsz a paradicsomszószhoz, hogy enyhén édesebb legyen.

    5

    Miután a fainá megsült, tálald a paradicsomszósszal. Díszítsd friss bazsalikom levelekkel.

    A friss bazsalikom hozzáadása még jobban kiemeli a fainá ízét, és színt ad az ételnek.