A csicseriborsó lisztet keverd el a vízzel, hogy sima tésztát kapj. Adj hozzá egy csipet sót és borsot, majd hagyd pihenni 10-15 percig.
A tészta legyen viszonylag folyós, de ne túl híg. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd öntsd bele a tésztát. Főzd alacsony lángon 10-12 percig, amíg a fainá szép aranybarna lesz.
Ne keverd túl sokat a fainát sütés közben, hogy szép ropogós héja legyen.
Amíg a fainá sül, készítsd el a paradicsomszószt. A paradicsomokat hámozd meg, és vágd apró kockákra.
A paradicsomokat könnyen meghámozhatod, ha forró vízbe meríted őket 1-2 percre, majd lehúzod a héjukat.
Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd meg. Ezután add hozzá a paradicsomot és az oregánót, és főzd 10 percig.
Ha szeretnéd, egy pici cukrot is adhatsz a paradicsomszószhoz, hogy enyhén édesebb legyen.
Miután a fainá megsült, tálald a paradicsomszósszal. Díszítsd friss bazsalikom levelekkel.
A friss bazsalikom hozzáadása még jobban kiemeli a fainá ízét, és színt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.