Mosd meg alaposan az édesburgonyákat, majd hámozd meg és vágd őket nagyobb darabokra. Ezután forró sós vízben főzd puhára kb. 15-20 perc alatt.
Ne főzd túl az édesburgonyát, mert túlságosan pépes lesz – akkor jó, ha könnyen átszúrható, de még egyben marad.
A falusi kolbászt vágd kb. 10 cm-es darabokra, majd mindkét oldalán 2-3 helyen irdald be ferdén. Ez segít, hogy jobban átsüljön és ne repedjen szét.
Ne szúrd át teljesen a kolbászt, csak a bőrébe vágj – így a szaft nem folyik ki belőle.
Egy serpenyőt forrósíts fel, majd adj hozzá kevés olívaolajat. Süsd meg a kolbászokat minden oldalon, amíg szép aranybarnák és kissé ropogósak nem lesznek.
Sütés közben ne takard le a serpenyőt, hogy ne párolódjon, hanem piruljon a kolbász.
Közben készítsd el a mustáros krémet: keverd össze a tejfölt a dijoni mustárral, frissen facsart citromlével, sóval és borssal. Hűtsd be tálalásig.
Ha pikánsabb ízre vágysz, adj hozzá 1 tk. tormát vagy fokhagymaport.
A puhára főtt édesburgonyát szűrd le, majd burgonyanyomóval törd össze, ízesítsd egy kevés sóval és egy kanál olívaolajjal.
Ha krémesebb állagot szeretnél, keverhetsz hozzá egy kevés tejfölt is a püréhez.
Tálald a sült kolbászt az édesburgonya-püré mellett, mellé kínáld a mustáros krémet egy kis tálkában. Friss petrezselyemmel megszórva díszítheted.
Melegítsd meg a tányért tálalás előtt – így tovább melegen tarthatod az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.