Kezdjük az előkészítéssel: a falukorvát szeleteld fel kb. 1 cm vastag karikákra. A zöldségeket (paprika, cukkini, padlizsán) mosd meg, majd vágd őket hasonló méretű darabokra, hogy egyenletesen grillezhetők legyenek.
Ha a zöldségeket hasonló méretű darabokra vágod, egyenletesen sülnek és gyorsabban készülnek el.
A póréhagymát tisztítsd meg, és vágd karikákra. A fokhagymát zúzd össze, és egy tálban keverd össze az olívaolajat, a fokhagymát, sót, borsot és citromlét. A zöldségeket és a falukorvát jól keverd össze ezzel a fűszeres olajjal.
A fokhagyma friss ízt ad az ételnek, de ügyelj arra, hogy ne égesd meg, mert keserűvé válhat!
Egy grillsütőt vagy serpenyőt előmelegítünk közepes hőmérsékletre. Helyezd a zöldségeket és a falukorvát a grillrácsra, és süsd őket kb. 10-15 percig, míg szépen megpirulnak és enyhén karamellizálódnak. Közben időnként forgasd meg őket, hogy minden oldaluk egyenletesen megsüljön.
A grillrácsot vagy serpenyőt mindig előmelegítve használd, hogy a hús és a zöldségek szép grillnyomokat kapjanak.
Amikor a falukorvát és a zöldségeket késznek ítéled, tálald őket egy nagy tányérra. Tálalás előtt még egy kicsit locsold meg citromlével a frissesség kedvéért.
A citromlé friss, enyhén savanyú ízt ad az ételnek, ami jól kiegyensúlyozza a grillezett zöldségek és falukorva zsírosabb ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.