Grillezett falukorv és zöldségek tálalva, friss és ínycsiklandó megjelenésben.

Falukorv grillezve zöldségekkel

A grillezett falukorv a magyar konyha egyszerű, de annál finomabb fogása, amit gyakran készítenek nyáron a szabadban, amikor a grillezés a legkedveltebb étkezési forma. A zöldségek, mint a paprika és a cukkini, ideálisak grillezésre, mivel hamar megpuhulnak, és a grillen való sülés során mély, füstös ízt nyernek. A falukorv szép pirosra sül, miközben a zöldségek szaftosak maradnak. Tökéletes étel egy családi vagy baráti grillezéshez, amit akár körettel is tálalhatsz. Ha szeretnéd, próbáld ki más fűszerekkel is, mint a pirospaprika vagy a füstölt paprika, hogy még különlegesebbé tedd!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Falukorv
2 db Zöldpaprika
1 db Cukkini
1 db Padlizsán
1 szál Póréhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük az előkészítéssel: a falukorvát szeleteld fel kb. 1 cm vastag karikákra. A zöldségeket (paprika, cukkini, padlizsán) mosd meg, majd vágd őket hasonló méretű darabokra, hogy egyenletesen grillezhetők legyenek.

    Ha a zöldségeket hasonló méretű darabokra vágod, egyenletesen sülnek és gyorsabban készülnek el.

    2

    A póréhagymát tisztítsd meg, és vágd karikákra. A fokhagymát zúzd össze, és egy tálban keverd össze az olívaolajat, a fokhagymát, sót, borsot és citromlét. A zöldségeket és a falukorvát jól keverd össze ezzel a fűszeres olajjal.

    A fokhagyma friss ízt ad az ételnek, de ügyelj arra, hogy ne égesd meg, mert keserűvé válhat!

    3

    Egy grillsütőt vagy serpenyőt előmelegítünk közepes hőmérsékletre. Helyezd a zöldségeket és a falukorvát a grillrácsra, és süsd őket kb. 10-15 percig, míg szépen megpirulnak és enyhén karamellizálódnak. Közben időnként forgasd meg őket, hogy minden oldaluk egyenletesen megsüljön.

    A grillrácsot vagy serpenyőt mindig előmelegítve használd, hogy a hús és a zöldségek szép grillnyomokat kapjanak.

    4

    Amikor a falukorvát és a zöldségeket késznek ítéled, tálald őket egy nagy tányérra. Tálalás előtt még egy kicsit locsold meg citromlével a frissesség kedvéért.

    A citromlé friss, enyhén savanyú ízt ad az ételnek, ami jól kiegyensúlyozza a grillezett zöldségek és falukorva zsírosabb ízét.