Falukorv savanyú uborkával és tejföllel, friss kaporral

Falukorv savanyú uborkával és tejföllel

A falukorv savanyú uborkával és tejföllel egy klasszikus magyar étel, amely friss, ínycsiklandó ízeket kínál. A falukorvás saláta egyszerűen elkészíthető, és gyors étkezésként tökéletes választás. Az uborka frissessége és a tejföl krémessége harmonikus ízélményt biztosít, míg a friss kapor pedig egy különleges, frissítő ízt ad a salátának.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Falukorv
2 db Savanyú uborka
200 g Tejföl
1 db Hagyma
1 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss kapor
1 tk.
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A falukorvát vágd vékony szeletekre, és tedd egy nagy tálba.

    A falukorvát szeletelheted félhold alakúra is, hogy még jobban illeszkedjen a salátába.

    2

    A savanyú uborkát vágd fel kisebb darabokra, és add hozzá a korvás keverékhez.

    Ha szereted a savanyú uborkát, bátran használj többet belőle, hogy karakteresebb íze legyen az ételnek.

    3

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd fel, és szórd rá a többi hozzávalóra.

    A hagymát érdemes vékonyra vágni, hogy ne domináljon túl erősen az íze, de mégis jól kiegészítse az ételt.

    4

    A tejfölt öntsd a hozzávalókra, majd alaposan keverd össze.

    A tejföl gazdag, krémes textúrája segít, hogy az ízek jobban összeérjenek, így érdemes jól elkeverni.

    5

    A friss kaprot apróra vágva szórd a salátára, majd ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal.

    A kapor frissítő ízt ad a salátának, és kiválóan passzol a falukorvás és uborkás keverékhez.

    6

    Tálald az ételt hidegen, egy friss szelet kenyérrel vagy pirítóssal.

    Ez a saláta önálló ételként is megállja a helyét, de kiváló kísérője egy jó zsíros húsos étkezésnek is.