Falukorv vegán alternatívával, zöld fűszerekkel tálalva

Falukorv vegán alternatívával

A falukorv egy hagyományos étel, amelyet sokféleképpen készítenek, de a vegán verziója egy könnyed és tápláló alternatíva a klasszikus húskészítmények helyett. A vegán pulykafasírt és a zöld fűszerek egy finom kombinációt alkotnak, amely tökéletesen pótolja a hagyományos húsos falukorvokat. A vegán alternatívával a falukorv nemcsak hogy egészségesebb, de sokkal gazdagabb ízélményt is kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Vegan pulykafasírt
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika (piros)
100 g Zöldborsó
1 csokor Zöld fűszerek (pl. petrezselyem, bazsalikom)
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Fekete bors
1 csipet
3 ek. Olaj
50 g Vegán majonéz
1 db Vegán tojás (helyettesítő)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben olajon pirítjuk őket, amíg üvegesednek.

    A hagymát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg.

    2

    A paprikát és a fűszereket apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához, és további 2-3 percig pirítjuk.

    A paprikát ne süsd túl, hogy megőrizze friss ízét.

    3

    A vegán pulykafasírtot és a zöldborsót hozzáadjuk a serpenyőhöz, és alaposan összekeverjük.

    A vegán pulykafasírtot a serpenyőben párolhatod, hogy még jobban összeérjenek az ízek.

    4

    A vegán tojást (helyettesítőt) és a vegán majonézt egy tálban összekeverjük, és hozzáadjuk a vegán pulykafasírthoz.

    A vegán tojás és majonéz segítenek összetartani az egész keveréket.

    5

    A masszát kerek falukorv formára alakítjuk, majd mindkét oldalát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk.

    A falukorvokat ne nyomd túl laposra, hogy megőrizzék a megfelelő állagot.

    6

    A kész falukorvokat melegen tálaljuk, és díszítjük friss zöld fűszerekkel, például petrezselyemmel.