A farrot bő, enyhén sós vízben főzd puhára kb. 25-30 perc alatt. Ha kész, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, majd hagyd teljesen kihűlni.
A farrot érdemes előző este beáztatni, így gyorsabban megfő és még könnyebben emészthető lesz.
Amíg a farro fő, mosd meg és darabold fel a zöldségeket: a koktélparadicsomokat vágd félbe, az uborkát karikázd, a lilahagymát vékony szeletekre.
Ha túl erősnek találod a lilahagymát, áztasd be 5 percre hideg vízbe – így enyhébb lesz az íze.
A kihűlt farrot tedd egy nagy tálba, add hozzá a feldarabolt zöldségeket, az olívabogyót és a morzsolt feta sajtot.
A fetát kézzel morzsold, így rusztikusabb és egyenletesebb textúrát kapsz.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, majd öntsd a salátára. Alaposan forgasd össze az egészet, hogy minden hozzávalót bevonjon az öntet.
Ne öntsd egyszerre az összes öntetet – adagold fokozatosan, hogy ne legyen túl olajos a saláta.
Tálalás előtt pihentesd hűtőben legalább 20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Még ízletesebb, ha 1-2 órát pihen – így minden falat harmonikusabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.