Farro paradicsommal és friss fűszernövényekkel tálalva

Farro paradicsommal és friss fűszernövényekkel

A farro egy ősi, tönkölybúza típus, amelyet már az ókori rómaiak is előszeretettel fogyasztottak. Az olasz konyhában gyakran használják salátákhoz és köretekhez, mivel gazdag tápanyagokban és ízletes. Ez a farro paradicsommal és friss fűszernövényekkel készült étel egy könnyed, frissítő választás egy ebédhez vagy vacsorához, amely tökéletesen illik a mediterrán diétába. A friss paradicsom és a fűszernövények kombinációja igazán gazdag ízélményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Farro (tönkölybúza)
4 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Friss bazsalikom
1 ág Friss petrezselyem
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A farrot öblítsd le, majd főzd meg sós vízben 20-25 percig, amíg megpuhul.

    A farro hosszú főzési időt igényel, ezért fontos, hogy türelmesen főzd, hogy ne legyen túl kemény.

    2

    A paradicsomokat vágd fel kis kockákra, majd tedd félre.

    A paradicsom frissessége nagyon fontos, ezért válassz érett, édes paradicsomot.

    3

    A fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg.

    A fokhagyma gyorsan megég, ezért figyelj arra, hogy ne piruljon túl.

    4

    A pirított fokhagymához add hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom levet ereszt.

    Ha a paradicsom túl száraz lenne, egy kevés vizet is hozzáadhatsz.

    5

    Miután a farro megfőtt, keverd hozzá a paradicsomos keveréket, majd ízesítsd citromlével, sóval és borssal.

    A citromlé frissítő ízt ad, és egyensúlyba hozza az étel gazdag ízét.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss bazsalikommal és petrezselyemmel.

    A friss fűszernövények nemcsak ízesítenek, hanem színt is adnak az ételnek.