Farro sült brokkolival és cheddar sajttal, friss zöldekkel díszítve

Farro sült brokkolival és cheddar sajttal

A Farro sült brokkolival és cheddar sajttal egy egyszerű, mégis tápláló étel, amely a mediterrán konyha friss és gazdag ízvilágát tükrözi. A farro, mint egy ősi gabona, rengeteg rostot és tápanyagot tartalmaz, így ideális alapot ad a friss zöldségekkel és a gazdag cheddar sajttal készült ételhez. Az étel különösen nagyszerű választás vegetáriánusok számára, és tökéletesen illik egy könnyed vacsorához vagy ebédhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Farro (teljes kiőrlésű búza)
300 g Brokkoli
150 g Cheddar sajt
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
1 tk.
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A farro-t öblítsd le, majd tedd egy lábasba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Forrald fel, majd főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg megpuhul.

    A farro egy nagyon tápláló és ropogós textúrájú gabona, amelyet könnyen lehet főzni. Ha nem szereted túl puha állagban, 20 perc után szűrd le és próbáld meg a kívánt textúrát.

    2

    A brokkolit vágd rózsáira, majd egy tepsire helyezve locsold meg olívaolajjal. Sütőben 180°C-on süsd 15-20 percig, amíg a brokkoli enyhén megpuhul és pirulni kezd.

    A brokkoli pirítása karamellizálja a zöldség természetes édességét, így érdemes nem túlzottan átpirítani.

    3

    A fokhagymát vágd apróra, és egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg, amíg illatos lesz.

    Ha a fokhagymát túl hosszan pirítod, megkeseredhet, ezért folyamatosan kevergesd.

    4

    A főtt farro-t keverd össze a pirított fokhagymával, a sült brokkolival, és ízesítsd sóval, borssal és citromlével.

    A citromlé frissességet és savanykásságot ad az ételnek, amely tökéletesen ellensúlyozza a cheddar sajt gazdag ízét.

    5

    Tedd vissza a keveréket a sütőbe, és szórd meg a reszelt cheddar sajttal. Süsd további 5-10 percig, amíg a sajt szépen megolvad.

    A cheddar sajt nemcsak ízében gazdagítja az ételt, hanem a tetején ropogós, aranybarna réteget is képez.

    6

    Tálald melegen, és ízlés szerint díszítsd friss bazilikával vagy egyéb zöld fűszerekkel.

    Ha extra ízt szeretnél, a tálalás előtt egy kis extra olívaolajat is csorgathatsz az ételre.