A farro-t alaposan öblítsd le, majd tedd egy lábasba, és öntsd fel vízzel. Főzd 25-30 percig, amíg megpuhul, de ne főzd túl.
A farro-t addig főzd, amíg megpuhul, de még harapható marad. Ha szükséges, önts hozzá még egy kis vizet főzés közben.
A gombát szeleteld fel, és egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat. Add hozzá a gombát, és pirítsd meg 5-7 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
A gomba gyorsan kiengedi a levét, ezért érdemes magasabb hőmérsékleten pirítani, hogy a víz elpárologjon és a gomba ropogós legyen.
A fokhagymát finomra vágd, és add hozzá a gombához az utolsó 2 percben. Pirítsd még egy kicsit, hogy a fokhagyma aromája felszabaduljon.
A fokhagyma finom illatot ad a gombának, de ügyelj arra, hogy ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.
Amikor a farro elkészült, add hozzá a pirított gombát és fokhagymát. Öntsd rá a szójaszószt, sót és borsot, majd jól keverd össze.
A szójaszósz sós, ezért figyelj, hogy ne sózd túl a keveréket. A szójaszósz gazdag umami ízt ad az ételnek.
Tálalás előtt szórd meg a friss petrezselyemmel és facsard rá a lime levét.
A lime frissessége kiemeli az étel ízét és segít egyensúlyban tartani a fűszerességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.