Farro sült gombával és szójaszósszal, friss petrezselyemmel tálalva

Farro Sült Gombával és Szójaszósszal

A Farro sült gombával és szójaszósszal egy egészséges és ínycsiklandó étel, amely a mediterrán és ázsiai ízeket ötvözi. A farro, mint ősi gabonaféle, magas tápértékkel bír, és gazdag rostban, így ideális alapja egy tápláló étkezésnek. A sült gomba gazdag ízvilágot biztosít, míg a szójaszósz és lime egy különleges savanykás frissességet ad. Ezt az ételt egyszerűen elkészítheted egy étkezéshez, amely finom és tápláló.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Farro
300 g Gomba
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Lime leve

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A farro-t alaposan öblítsd le, majd tedd egy lábasba, és öntsd fel vízzel. Főzd 25-30 percig, amíg megpuhul, de ne főzd túl.

    A farro-t addig főzd, amíg megpuhul, de még harapható marad. Ha szükséges, önts hozzá még egy kis vizet főzés közben.

    2

    A gombát szeleteld fel, és egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat. Add hozzá a gombát, és pirítsd meg 5-7 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A gomba gyorsan kiengedi a levét, ezért érdemes magasabb hőmérsékleten pirítani, hogy a víz elpárologjon és a gomba ropogós legyen.

    3

    A fokhagymát finomra vágd, és add hozzá a gombához az utolsó 2 percben. Pirítsd még egy kicsit, hogy a fokhagyma aromája felszabaduljon.

    A fokhagyma finom illatot ad a gombának, de ügyelj arra, hogy ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.

    4

    Amikor a farro elkészült, add hozzá a pirított gombát és fokhagymát. Öntsd rá a szójaszószt, sót és borsot, majd jól keverd össze.

    A szójaszósz sós, ezért figyelj, hogy ne sózd túl a keveréket. A szójaszósz gazdag umami ízt ad az ételnek.

    5

    Tálalás előtt szórd meg a friss petrezselyemmel és facsard rá a lime levét.

    A lime frissessége kiemeli az étel ízét és segít egyensúlyban tartani a fűszerességet.