Farro sült karfiollal és curry fűszerkeverékkel tálalva

Farro sült karfiollal és curry fűszerkeverékkel

A Farro sült karfiollal és curry fűszerkeverékkel egy modern és tápláló étel, amely kombinálja a tönkölybúza gazdag textúráját és a sült karfiol fűszeres ízét. A curry fűszerkeverék és a friss koriander hozzáadása segít kiemelni az étel egzotikus ízeit. Ez az étel tökéletes választás egy vegetáriánus vacsorához, vagy egy egészséges hétköznapi étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Farro (tönkölybúza)
1 fej Karfiol
2 ek. Curry fűszerkeverék
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 db Lilahagyma
2 ek. Friss koriander
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A farro-t alaposan mosd meg, majd főzd meg a csomagoláson lévő utasítások szerint.

    A farro egy szuper alternatívája a rizsnek, gazdag tápanyagokban és ízletes textúrával rendelkezik.

    2

    A karfiolt vágd kisebb rózsákra, és egy tepsire terítsd el.

    Próbálj egyenletesen elrendezni a karfiolt, hogy mindegyik rózsa egyformán süljön.

    3

    Locsold meg olívaolajjal, majd szórd meg a curry fűszerkeverékkel, sóval és borssal.

    Ha szereted az intenzívebb ízeket, egy kicsit több curry fűszerkeveréket is használhatsz.

    4

    Tedd a tepsit 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd a karfiolt 25-30 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne süsd túl a karfiolt, hogy megőrzi ropogós textúráját.

    5

    Közben a lilahagymát vékonyra szeleteld fel, a fokhagymát pedig apróra vágd.

    A lilahagyma friss és édes ízt ad az ételnek, míg a fokhagyma mélyebb ízt kölcsönöz.

    6

    Miután a karfiol megsült, egy nagy tálban keverd össze a főtt farro-t, sült karfiolt, lilahagymát és fokhagymát.

    A meleg farro jól összekeveredik a sült karfiollal, és így gazdagabb ízeket kapsz.

    7

    Tálald friss korianderrel megszórva.

    A koriander friss és zöld íze jól kiemeli az étel fűszerességét és frissességét.